Dovrygg tagliata med rostad vitlökssås
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Dovhjorts i panna med bacon och färskost
4 portioner
Ingredienser:
Smaklig måltid
/Carina
Teriyaki färs
4 portioner
Ingredienser:
500 g vildsvinsfärs
2 dl teriyakisås
0,5 dl japans soja
1 röd paprika
150 g sockerärtor
3 salladslökar
1 röd chili
olja
salt
peppar
Gör så här:
Skär paprikan och salladslöken i mindre bitar, dela sockerärtorna på längden, skär chilin i mindre bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttfärsen.
Ta upp färsen ur pannan och häll i lite ny olja. Fräs paprika, salladslök och sockerärtor.
Häll på teriyakisåsen och soja. Lägg tillbaka färsen och blanda i hop. Smaka av med salt, peppar och hackad chili. Servera teriyaki färsen med pressad potatis.
Ät och njut
/Carina
Saffransrisoni med lax
4 portioner
Ingredienser:
4 laxfiléer
180 g soltorkade tomater
1 gul lök
3 vitöksklyftor
1 g saffran (2 påsar)
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
300 g risoni
1 1/2 dl vispgrädde
65 g babyspenat
salt och peppar efter smak
smör till stekning
Garnering
Färsk basilika
Gör så här:
Koka upp vatten med buljong och ställ sedan åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Strimla soltorkade tomater.
Hetta upp en djup stekpanna med smör. Häll ner lök och vitlök och låt stekas på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt saffran, soltorkade tomater och risoni. Häll därefter ner buljongen och sänk värmen.
Lägg på ett lock och låt koka i ca 8 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt grädde, spenat och rör om.Låt småkoka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek laxfiléerna.Servera och toppa med basilika.
Ät och njut
/Carina
Saffranssnittar
Ingreienser:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
1 g saffran
5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk pakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).
Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet.
Blanda ihop alla ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar och rulla/forma till längder.
Täck två plåtar med bakplåtspapper och lägg två längder på varje plåt. Platta till längderna med en gaffel eller med händerna.
Grädda saffranssnitten gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Lycka till
/Carina