Carinas recept

  

Hasselnötsstekt kalkonfilé med rotsellericrème och grönkål


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

1 1/2 tsk torkad timjan

1/2 tsk salt

bakplåtspapper

olja


300 g kalkonfilé

smör


Rotselleripurè:

250 g rotseller

30 g smör

salt

svartpeppar


200 g grönkål

1 vitlöksklyfta

olja

salt

svartpeppar


1/2 förpackning hackade hasselnötter



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Timjansalt: mortla i hop timjan och salt.

Skär potatisen i tunna skivor.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.Krydda med timjansalt och ringla över lite olja.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Stek kalkonfilén runt om i en stekpanna med smör.Lägg ver i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen 12-15 minuter,tills kalkonfilén är helt genomstekt (innetemp 72 c)


Rotselleripurè: skala och skär rotselleri i mindre bitar (ca 2x2 cm). Koka mjuka i lättsaltat vatten.Häll av sellerin vattnet och mixa slätt tillsammans med smör.Smaka av med salt och svartpeppar.


SKär grönkål i mindre bitar.Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs grönkålen och pressa i vitlöken, fräs ca 2 minuter. Krydda med salt och svartpeppar.


Lägg hasselnötter på en skärbreda eller en tallrik.Rulla den stekta kalkonfilén i nötterna.Skär kalkonen i tunna skivor.


Servera hasselnötsrullad kalkonfilé med rotselleripuré, grönkål och frasig timjanpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

  

Penne med krämig karljohansvamp,grana padano och äggula

 

2 portioner

 

Ingredienser:

180 g penne


1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor

100 g grönkål

200 g karljohansvamp

smör

salt

eppar

1 tsk vetemjöl

1 1/2 dl mjölk

1 dl pasta vatten

1 bit grana padano

2 äggulor


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.


Finhacka gul lök och vitlöksklyftor.Finstrimla grönkål.

Fräs karljohansvampen i lite smör i en stekpanna 1-2 minuter.

Tillsätt lök,vitlök och grönkål,fräs ytterligare 1 minut.Krydda med salt ocg svartpeppar.

Pudra över vetemjöl.Tillsätt mjölk och låt koka i hop 1-2 minuter.

Blanda i hop karljohansvampsåsen med nykokt pasta och 1 dl pastavatten.

Finriv grana padano.Servera karljohansvampspasta toppad med riven ost och äggula.



Smaklig måltid

/Carina

  

Sechyckling med ginger beer,stjärnanis och chilistekt pak choy


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


30 g färsk ingefära

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g kycklinglårfilé

2 tsk sechuanpeppar

olja

1/2 msk vetemjöl

2 msk japansk soja

1 tsk kinesisk soja

1 flaska ginger beer

3 stjärnanis


300 g pak choy

olja

chiliflakes

salt


Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Fihacka ingefära,gul lök och vitlök.Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.Mortla sönder sechuanpeppar.

Fräs kyklingen i en stekpanna med olja 1-2 minuter.

Tillsätt lök,vitlök och ingefära,stek ytterligare 1-2 minuter.

Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl.

Blanda ner japansksoja,kinesisksoja,ginger beer och stjärnanis.Låt koka 6-8 minyter.


Chilistekt pak choy:skär tunna klyftor av pak choy.Fräs i en stekpanna med olja.Krydda med chili flakes och salt.



Smaklig måltid

/Carina

  

Champinjonsoppa med laxtoast


2 portioner


Ingredienser:

250 g champinjoner

1/2 gul lök

1 msk smör

1 tsk torkad timjan

4 dl vatten

1 1/2 msk kycklingfond

1 1/2 dl matlagningsgrädde

salt

svartpeppar


Laxröra:

100 g varmrökt lax

2 msk matyoghurt 8%

1 msk finhackad rödlök

1 msk hackad persilja


Servering:

2 färska champinjoner,tunt skivade

1 msk hackad persilja

1 tsk rostad fänkålsfrön

2 skivor rostbröd


Gör så här:

Hacka champinjoner och lök fint. Fräs i smör tills vätskan ångat bort.

Tillsätt timjan,vatten,fond och grädde.Sjud ca 15 minuter under lock.

Mixa soppan slät.Smaka av med salt och svartpeppar.



Laxröra:Dela laxen i mindre bitar.Blanda lax,yoghurt och pesilja.


Servering: Blanda champinjonerna,persilja och fänkålsfrön.Toppa soppan med blandningen.Rosta bröden och fördela laxröran på brödskivorna.


    

Smaklig måltid

/Carina

  

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


30 g smör

1 schalottenlök


Dijon- och yoghurtbearnaise:

1 äggula

1 msk dijonsenap

1/2 tsk vitvinsvinäger

1/2 dl grekisk yoghurt

2 tsk torkad dragon

3/4 krm salt

svartpeppar


300 g minut kycklingfilé


1 tomat

150 g haricots verts

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Dela på potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 25 minuter.


Smält smör i en liten kastrull.Finhacka schalottenlök.


Dijon- och yoghurtbearnaise: vispa i hop äggulan med dijonsenap och vitvinsvinäger på svag värme i en liten ksatrull (det ska bara bli ljummet och får inte överstiga 85 grader).

Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner det smälta smöret,lite i taget.Vispa ner grekisk yoghurt och hälften av  den hackade schalottenlöken.


Krydda kycklingfilén med salt och svartpeppar.Stek kycklingen 3 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt (innetemp 72 grader).


Kvarta tomaten.Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs haricotsverts och pressa ner vitlöksklyftorna.STek i 2 minuter.Tillsätt tomat och fräs ytteligare 1 minut.Krydda med salt och svartpeppar.Blanda ner resten av den hackade schalottenlöken.


Servera kycklingfilén med dijon- och yoghurtbearnaise,vitlöksfräst haricotes verts och rostad potatis.



Smaklig måltid

/Carina



Ovido - Quiz & Flashcards