Carinas recept

  

Västerbottenpaj med röd caviar,gräddfil och dill



Ingredienser:

1 rulle pajdeg

3 ägg

3 dl vispgrädde

2 krm salt

2 påsar västerbottenost

svartpeppar


1 rödlök

1 burk röd caviar

1/2 förpackning dill


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Smörj en pajform.Rulla ut pajdegen i formen.Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10-15 minuter.


Fyllning: vispa ihop ägg,vispgrädde och salt i en skål.Tillsätt västerbottenost och smaka av med svartpeppar.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.Pajen är klar när fyllningen har "stannat" och pajen fått fin färg.


Finhacka rödlöken.Toppa pajen med röd caviar,rödlök och dill vippor.servera med gräddfil eller klicka den på pajen.



Smaklig måltid

/Carina

2 dl gräddfil

  

Croustades med sparriskräm


12 styckna


Ingredienser:

1 knippe grön sparris

12 mini croustades

1 dl smetana

1 tsk salt

1/2 msk vitvinsvinäger

svartpeppar



Gör så här:

Ansa sparrisen genom att ta bort den nedre träiga biten.Skär sparrisen i bitar.Se till att knopparna behålls hela.

Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten.

Koka all sparris 2-3 minuter.Ta upp sparrisen och kyl snabbt ner i iskallt vatten.

Lägg sparrisknopparna i en skål och resterande sparris i en mixerbunke.

Tillsätt smetana,salt och vitvinsvinäger.Mixa slätt och smaka av med lite svartpeppar.

Fyll croustades med sparriskrämen och toppa med sparrisknopparna.



Lycka till

/Carina

  

Varmrökt lax med citron och färsk timjan och basilikakräm


Ingredienser:

800 g varmrökt lax

1/2 förpackning färsk timjan

1 citron


Basilikakräm:

1 ask färsk basilika

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

1/2 tsk salt

1 vitlökskräm

2 dl neutral olja

1 dl gräddfil



Gör så här:

Dela den varmrökta laxen i mindre bitar och lägg på ett fat.Finhacka färsk timjan.

Strö timjan och finrivet skal av citronen över laxen.Skär den använda citronen i tunna skivor och lägg runt laxen.


Basilikakräm:

Grovhacka färsk basilika och lägg i en mixerbunke.Tillsätt ägg,vitvinsvinäger,salt och pressad vitlök.

Mixa ihop till en slät kräm.Tillsätt oljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du mixar.Lägg över krämen i en skål och blanda ner gräddfilen.Smaka av med salt.


Servera till en buffé eller till pasta.

  


Smaklig måltid

/Carina

salt


  

Tortellinigratäng med broccoli och bacon


4-5 personer


Ingredienser:

 400 g färsk tortellini med ost

250 g färsk broccoli

1 paket salladslök

smör

2 paket bacon

1 dl riven ost


Färskoströra:

400 g färskost med vitlök och örter

2 dl vispgrädde

salt

svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka tortellinin enligt anvisnin på paketet.

Ansa stammen på broccolin,skär sedan i buketter och bitar.Förväll i lättsaltat vatten 5 minuter.Häll av vattnet.


Skär salladslöken i skivor.Stek i smör i en stekpanna tills löken är mjuk.Lägg på ett fat.

Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i omgångar.


Färskoströra: rör i hop färskosten med grädde,salt och peppar.


Tag fram en ugnsform.Lägg broccolin i botten,sedan salladslöken.Fördela tortelinnin och bacon.

Avsluta med färskoströra och riven ost.

Gratinera mitt i ugnen 20 minuter.


Smaklig måltid

/Carina


 

  

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Schalottenlökscrème:

200 g schalottenlök

smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 krm salt


Senapsblandning:

1 schalottenlök

1 tsk torkad dragon

2 tsk dijonsenap

1 äggula


300 g vildsvinskotlett

olivolja

salt

svartpeppar


Äppelsallad:

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk honung

1 krm salt

svartpeppar

1 äpple

1/2 ask mixsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Schalottenlökscrème: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.


Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.


Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.


Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.


Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrème pch äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


Ovido - Quiz & Flashcards