Honungsbräserad endive med kotlett
4 portioner
Ingredienser:
Lycka till
/Carina
Polkabräck
Ingredienser:
150 g vit choklad
150 g mörk choklad
1 påse polkagrisar
Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad.Klä en form med bakplåtspapper cirka 15 x 20 cm.Lägg första lagret med choklad i botten och ställ svalt medans du smälter den andra chokladen.
Hacka sönder polkagrisarna i en påse med en hammare eller stekpanna.
Häll på det andra lagret med choklad och strö över polkagris strösslet över och ställ kallt. Skär eller bryt lagoma bitar.
Lycka till
/Carina
Biff i jordnötssås med stekt avokado
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Lakritsfudge med mjölkchoklad
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
180 gram Marabou med saltlakritssmak
10 krossade lakrits karameller ( turkisk peppar )
Gör så här:
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.
Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Skär sedan lagom stora bitar bitar.
Lycka till
/Carina
Kumminstekt kycklingklubba med vildris
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina