Grahamspannkakor med mango och avokadosalsa
4 portioner
Ingredienser:
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
2 dl mjölk
2 ägg
2 krm salt
2 msk smält smör
Salsa:
200 g tärnad mango
1 avokado,tärnad
1 röd chili,urkärnad och finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
1 msk pressadlime
salt och svartpeppar
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser till salsan och låt den stå i rumstemperatur tills pannkakorna är färdiga.
Vispa ut mjölet och bakn i smeten.pulvret i hälften av mjölken.Tillsätt ägg,salt och 1 msk smör.Rör ner resten av mjölken i smeten.Grädda pannkakorna i het stekpanna med smör.
Servera med salsan.
Lycka till
/Carina
Bananpannkaka
1 portion
Ingredienser:
1 banan
2 ägg
Tillbehör:
Keso
Blåbär
Gör så här:
Mosa bananen och vispa den med två ägg.
Häll smeten i en het stekpanna med lite smör.
Servera med keso och blåbär.
Lycka till
/Carina
Sesamkyckling med apelsin
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor
4 stora morötter
1 gul lök
2 msk sesamolja
4 apelsiner
250 g romantica eller körsbärstomater
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
Salt
Peppar
Tillbehör:
Basmatiris
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingfiéerna i 3 delar och bryn dem i rapsolja.
Skala och hacka vitlöken.Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök.Stek ca 2 min.
Skala och skör morötterna i ca 2 mm tunna skivor.Skala och klyfta löken.
Lägg alla ingredienser utom tomaterna och apelsinerna i en ugnsfast form.
Ringla över sesamoljan och vinäger.Krydda med salt,socker och peppar och blanda.Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv,skär apelsinen i skivor.Lägg apelsinskivor och tomater i formen.Stek ytterligare ca 5 minuter.
Servera med ris.
Lycka till
/Carina
Heta räkor med pasta
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Limekyckling
4 portioner
Ingredienser:
Tillbehör:
Ris
Sallad
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Riv limen utan att få med det vita. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, kokosmjölk, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Skiva champinjonerna tunnt och bryn dem i stekpanna.Strö över persilja och champinjonerna innan servering.
Servera med ris och sallad.
Lycka till
/Carina