Carinas recept

  

Krämig majspasta med rökt skinka


4 portioner


Ingredienser:

  • 2dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 340 g majskorn
  • 4 port tagliatelle
  • ca 300 g rökt skinka
  • 1/2 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 65 g röda mangoldskott

Gör så här:

  • Koka upp grädde med samal oelek, majskorn och majsspadet. Mixa slätt.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla skinkan. Ansa och skiva purjolöken. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  • Blanda ner skinka, purjolök och paprika i såsen och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  • Hacka gräslöken fint, strö den över såsen.
  • Servera pastan med såsen och mangoldskott.


Lycka till

/Carina

Flygande Jacobina

Av Carina Andersson - 2015-01-18 09:05

  

Flygande Jacobina


4 portioner


Ingredienser:

4 kycklingfiléer

2 bananer

2 dl créme fraiche

1 dl chilisås

80 g bacon

1 dl jordnötter


Tillbehör:

Ris

Sallad


Gör så här:

Sätt ugnen på225 grader.

Stek kycklingfiléerna,krydda med salt och peppar.Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform.

Skiva bananerna och lägg ovanpå.Rör ihop créme fraiche med chilisås och bred den över kycklingen.

Sätt in formen mitt i ugnen.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla bacon och knaperstek det.Strö bacon och jordnötter över den färdiga kycklingen.

Servera med ris och sallad.



Lycka till

/Carina 

Laxfilé med smörskokta rötter


4 portioner


Ingredienser:

300 g svartrötter

2 grönsaksbuljong

1 msk smör

300 g morötter

150 g sockerärtor

Ett knippe färsk timjan

4 laxfiléer

salt

citronpeppar

1 citron



Gör så här:

Skala svartrötterna och skär dem i ca 6 cm långa bitar.Lägg dem i kallt vatten.Skala och skär morötterna i stavar.

Koka upp buljong och smör,lägg ner morötter och svartrötter.Lägg på timjan och sjud under lock 7-8 minuter.

Lägg ner sockerärtorna och låt dem koka med i ytterligare 2 minuter.

Krydda laxfiléerna och halstra dem cirka 2 minuter på varje sida.

Servera laxen med grönsakerna och skivad citron.



Lycka till

/Carina


  

Älgfärssås teriyaki med nudlar


4 portioner


Ingredienser:

500 g älgfärs

2 hackade gula lökar

2 fint tärnade morötter

150 g championjoner i bitar

2 dl teriyakisås

1 dl vatten

2 tsk sesamfrön

250 g äggnudlar

Salt

Svartpeppar


Tillbehör:

Sallad

Tomat


Gör så här:

Bryn färsen med lite olja i en stekpanna.Tillsätt lök,morötter och champinjoner.Fräs detta i ca 5 minuter.

Häll på teriyakisås och vatten,koka upp och låt små koka i ett par minuter.Krydda med salt och svartpeppar.

Koka nudladrna enligt anvisninge på förpackningen.

Servera älgfärssåsen med nudlar,toppa med sesamfrön, och sallad.


Lycka till

/Carina

  

Allt- i - ett -korv i ugn


4 portioner


Ingredienser:

500 g skalad och skivad jordärtskockor

300 g broccolibuketter

1 tsk smör eller olja

400 g falukorv

2 dl créme fraiche med tomat och basilikasmak

2 msk dijonsenap

1 dl riven lagrad ost


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och dela jordärtskockorna i skivor.Koka dem med broccoli halvmjuka i saltat vatten.

Smörj en ugnsfast form med smör eller olja.Lägg i jordärtskockorna och broccolin.

Skiva falukorven och lägge den ovanpå jordärtskockorna och broccolin.

Blanda créme fraiche med senap och ost.Bred detta över korven och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills rätten fått fin färg.


Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards