Krämig majspasta med rökt skinka
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Flygande Jacobina
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 bananer
2 dl créme fraiche
1 dl chilisås
80 g bacon
1 dl jordnötter
Tillbehör:
Ris
Sallad
Gör så här:
Sätt ugnen på225 grader.
Stek kycklingfiléerna,krydda med salt och peppar.Skiva kycklingen och lägg i en ugnsform.
Skiva bananerna och lägg ovanpå.Rör ihop créme fraiche med chilisås och bred den över kycklingen.
Sätt in formen mitt i ugnen.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla bacon och knaperstek det.Strö bacon och jordnötter över den färdiga kycklingen.
Servera med ris och sallad.
Lycka till
/Carina
Laxfilé med smörskokta rötter
4 portioner
Ingredienser:
300 g svartrötter
2 grönsaksbuljong
1 msk smör
300 g morötter
150 g sockerärtor
Ett knippe färsk timjan
4 laxfiléer
salt
citronpeppar
1 citron
Gör så här:
Skala svartrötterna och skär dem i ca 6 cm långa bitar.Lägg dem i kallt vatten.Skala och skär morötterna i stavar.
Koka upp buljong och smör,lägg ner morötter och svartrötter.Lägg på timjan och sjud under lock 7-8 minuter.
Lägg ner sockerärtorna och låt dem koka med i ytterligare 2 minuter.
Krydda laxfiléerna och halstra dem cirka 2 minuter på varje sida.
Servera laxen med grönsakerna och skivad citron.
Lycka till
/Carina
Älgfärssås teriyaki med nudlar
4 portioner
Ingredienser:
500 g älgfärs
2 hackade gula lökar
2 fint tärnade morötter
150 g championjoner i bitar
2 dl teriyakisås
1 dl vatten
2 tsk sesamfrön
250 g äggnudlar
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
Sallad
Tomat
Gör så här:
Bryn färsen med lite olja i en stekpanna.Tillsätt lök,morötter och champinjoner.Fräs detta i ca 5 minuter.
Häll på teriyakisås och vatten,koka upp och låt små koka i ett par minuter.Krydda med salt och svartpeppar.
Koka nudladrna enligt anvisninge på förpackningen.
Servera älgfärssåsen med nudlar,toppa med sesamfrön, och sallad.
Lycka till
/Carina
Allt- i - ett -korv i ugn
4 portioner
Ingredienser:
500 g skalad och skivad jordärtskockor
300 g broccolibuketter
1 tsk smör eller olja
400 g falukorv
2 dl créme fraiche med tomat och basilikasmak
2 msk dijonsenap
1 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och dela jordärtskockorna i skivor.Koka dem med broccoli halvmjuka i saltat vatten.
Smörj en ugnsfast form med smör eller olja.Lägg i jordärtskockorna och broccolin.
Skiva falukorven och lägge den ovanpå jordärtskockorna och broccolin.
Blanda créme fraiche med senap och ost.Bred detta över korven och grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills rätten fått fin färg.
Lycka till
/Carina