Kryddig biff med pico de gallosalsa
4 portioner
Ingredienser:
Tillbehör:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Köttbullar med smak av citron och timjan
4 portioner
Ingredienser:
Tillbehör:
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Falukorvsgratäng med sting
4 portioner
Ingredienser:
500 gram | falukorv |
2 dl | crème fraiche |
1 st | morot |
1 dl | krossade tomater |
2 st | tomater |
250 gram | keso |
200 gram | riven ost |
2 klyftor | vitlök |
salt | |
paprikapulver | |
svartpeppar | |
2 tsk | sambal oelek |
Tillbehör: Potatismos
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Apelsinpannacotta
4 portioner
Ingredienser:
4 dl | grädde |
0,5 dl | strösocker |
1 st | apelsin, rivet skal av hela och saft från halva |
1 st | vaniljstång |
2,5 st | gelatinblad |
Garnering:
Romerska bågar med smak av apelsin
River apelsinskal
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna. Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.
Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt. Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.
Garnera med romerska bågar och apelsinskal strax innan servering.
Lycka till
Carina
Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat
4 portioner
Ingredienser:
4 portioner tagliatelle
6 hg kycklingfile
1 msk olivolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2 tsk basilika - torkad
salt
peppar
1 dl parmesanost
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Strimla kycklingen och soltorkade tomater.
Hetta upp en stekpanna med olja,bryn lök,kyckling och tomaterna tills de får lite färg.
Tillsätt fond,grädde och basilika.Låt koka i hop 4-5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Sila av pastan och blanda med osten och kycklingsåsen.
Lycka till
/Carina