Carinas recept

  

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 4 port pasta
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 burk räkor i lake (à 580 g)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 150 g sockerärter

Gör så här:

  • Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Dela tomaterna.
  • Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivoljan i en kastrull. Rör i saffranet och vinet och låt koka några minuter. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt sjuda ytterligare några minuter.
  • Låt räkorna rinna av. Hacka gräslöken. 
  • Dela sockerärterna på längden. Koka pastan 5 minuter i det kokande vattnet och låt sockerärterna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.
  • Rör ner räkorna i tomatsåsen och låt dem bli varma.
  • Häll av pastan och låt den rinna av. Servera med räksåsen och toppa med gräslöken.

Lycka till

/Carina

  

Citronpannacotta med saltlakritsströssel och hallon


4 portioner


Ingredienser:

  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 st citron, rivet skal
  • 0.5 st citron, saften
  • 2 tsk florsocker

Tillbehör:

Saltlakritsströssel

Hallon



Gör så här:

  • Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
  • Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
  • Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
  • Lägg i gelatinbladen och blanda om.
  • Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
  • Ställ kallt i minst 2 timmar.
  • Garnera med saltlakritsströssel och hallon strax innanservering.

Lycka till

/Carina

 

Cannellonigratäng med kronärtskockssallad


4 portioner


Ingredienser:

Spenatblandning

  • 600 g hackad spenat
  • 340 g majskorn
  • 130 g tapenade (paprika/zucchini/aubergine)
  • 2 förp (à 125 g) mozzarella
  • 250 g cannellonirör

Tomatsås

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano

Sallad

  • 390 g kronärtskockshjärtan
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 65 g ruccola

Gör så här:

  • Tina spenaten.
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i olivolja tillsammans med tomatpuré i en kastrull.
  • Tillsätt tomaterna och buljongen. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. 
  • Spenatblandning: Krama ur spenaten och låt majsen rinna av. Blanda det med tapenaden.
  • Dela mozzarellan och skär i skivor.
  • Lägg pastarören i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Lägg på spenatblandningen och avsluta med mozzarellan.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Sallad: Dela kronärtskockorna i halvor. Skala och skär löken i skivor. Vispa ihop vinäger och senap i en stor salladsskål. Vispa droppvis ner olivoljan och vattnet till en dressing. Vänd ner kronärtskockorna, löken och ruccolan i dressingen.
  • Servera pastagratängen med salladen.

Lycka till

/Carina


  

Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris


4 portioner


Ingredienser:

  • 600g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 4 msk riven färsk pepparrot
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
  • 1 ask solrosskott

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skala och riv pepparoten.
  • Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med hälften av smöret. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek torsken i resten av smöret i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera torsken med rödbetskräm, pepparrot, kapris, potatis och solrosskotten.

Lycka till

/Carina

Piccata Milanese

Av Carina Andersson - 2015-03-04 20:31

  

Piccata Milanese


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 650 g minutfilé av kyckling
  • 2 ägg
  • 100 g grana padano
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk olivolja

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 500 g passerade tomater
  • 1 kruka basilika

Till servering

  • pasta (gärna cavatelli)
  • 65 g babyspenat

Gör så här:

  • Tomatsås:Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt vinäger och låt den ånga av lite. Tillsätt sedan tomaterna. Hacka basilikan och rör ner i såsen. Låt den sjuda några minuter.
  • Kyckling: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och riv osten.
  • Blanda mjölet med kryddorna. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägget och sist i den rivna osten.
  • Stek kycklingen försiktigt i olivoljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
  • Servera kycklingen med pasta, tomatsås och spenat, gärna blandad med en vinägrett.

Lycka till

/Carina




Ovido - Quiz & Flashcards