Carinas recept

  

Kycklingbiffar med citronkräm


4 portioner


Ingredienser:

Biffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja

Citronkräm

  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Bulgursallad

  • 3 dl bulgur eller annat gryn
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 äpple
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Biffar: Blanda färsen med spiskummin, salt och cayennepeppar. Forma den till 8 biffar (för 4 port).
  • Bryn dem i olivoljan i en stekpanna och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  • Citronkräm: Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda det med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men med buljongtärningen.
  • Dela zucchinin på längden och skär bort kärnhuset. Skär den sedan i tärningar. Skala och skiva löken.
  • Stek zucchini och lök mjuk i olivoljan i en stekpanna. Blanda grönsaksfräset med bulgurn och citronsaften.
  • Dela äpplet i 4 klyftor och skär bort kärnhuset. Skär sedan äpplet i tärningar. Blanda äpple, spenat och persilja med bulgurn. 
  • Servera biffarna med bulgursallad och citronkräm.

Lycka till

/Carina

Carinas power bars

Av Carina Andersson - 2015-03-29 19:35

  

Carina power bars


Ingredienser:

1 dl kokosflingor

1 dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

2 dl fiberhavregryn

2 dl gojibär

2 äggvitor


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa alla ingredienser i matberedare till en kladdig massa.

Forma massan till en fyrkant på en bakpappersklädd plåt.

Dela kakan.

Baka i ugnen 15 minuter. Bryt isär kakorna när de svalnat något.



Lycka till

/Carina


  

Älgbiffcurry med lime och cashewnötter


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port ris
  • 150 g sockerärter
  • 3 salladslökar
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g strimlad älgryggbiff 
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 60 g cashewnötter

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla sockerärterna och salladslöken. Skala och riv ingefäran. 
  • Hetta upp oljan i en stekpanna och stek köttet.
  • Tillsätt ingefära och currypasta och fräs någon minut. Häll på kokosmjölken och låt sjuda någon minut.
  • Tillsätt ärter och salladslök i pannan. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. 
  • Strö över nötterna och servera med riset.

Lycka till

/Carina

Lingonfromage

Av Carina Andersson - 2015-03-17 20:39

  

Lingonfromage


6 personer


Ingredienser:

  • 3 st  ägg
  • 1 dl  strösocker
  • 2 dl  rårörda lingon
  • 3 dl  vispgrädde
  • 6 st  gelatinblad

Garnering:

  • 4 msk  lingon

Gör så här:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
  • Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
  • Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
  • Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
  • Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
  • Slå upp fromagen på tallrikar, garnera med lingon och servera.

Lycka till

/Carina

  

Vitlöksstekta kycklingfilé med ärt- och basilikakräm


4 portioner


Ingredienser:

Kyckling

  • 900 g fast potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kg kycklingfiléer
  • 3 vitlöksklyftor

Syrad lök

  • 1 gul lök
  • 1/2 citron

Ärt- och basilikakräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 kruka basilika

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Kyckling: Skiva potatisen. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skär tomaterna i halvor och blanda grönsakerna med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar och häll ut dem på den förvärmda plåten. 
  • Bryn kycklingfiléerna i resten av olivoljan i en stekpanna med krossad vitlök, krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på potatisen och rosta ca 20 minuter.
  • Syrad lök: Skala och skiva löken. Blanda den med pressad citronsaft och salt.
  • Ärt- och basilikakräm: Kokaupp grädden med ärterna och mixa dem släta tillsammans med basilikan. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera de rostade grönsakerna med kyckling, syrad lök och ärt- och basilikakräm.

Lycka till

/Carina



Ovido - Quiz & Flashcards