Carinas recept

  

Kyckling med gurk- och avokadosallad


4 portioner


Ingredienser:

 

  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 300 g sojasås (med vitlök och chili)

Avokadosallad

  • 2 avokado
  • 1 gurka
  • 2 rödlök
  • 2 lime
  • 2 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Till servering

  • sesamfrö


Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Dela kycklingfiléerna i tre bitar och bryn dem i olivoljan i en stekpanna. 
  • Sänk värmen och häll i sojasåsen. Låt sjuda ca 5 minuter. 
  • Avokadosallad: Dela och kärna ur avokadon och gröp ur avokadoköttet. Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan och avokadon i tärningar. Skala och hacka löken. Skölj limen och riv skalet fint. 
  • Blanda grönsakerna med limeskal, honung och olivolja. Smaka av med salt, peppar och limesaft. 
  • Till servering: Servera kycklingen med ris, gurk- och avokadosallad. Strö över sesamfröna.

Lycka till

/Carina

  

Rostad rotselleri med tomat och fläskfilé


4 portioner


Ingredienser:

  • ca 1000 g rotselleri
  • 6 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 6 tomater
  • 1 påse caesarsallad
  • 600 g fläskfilé

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Skala och skär rotsellerin i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda sellerin med hälften av olivoljan, pressad vitlök, salt och peppar. 
  • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i formen. Krydda tomaterna med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Blanda salladen med dressingen från påsen.
  • Skär filén i skivor och stek dem i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  • Servera sallad, selleri och tomater till fläskfilén och toppa med krutonger och ost från caesarmixen

Lycka till

/Carina

  

Grillad vildsvin med lingon- och blåbärs glaze


4 personer


Ingredienser:

1 kg vildsvinsstek


Glaze:

2 dl blåbär

2 dl lingon

1 gul lök,skuren i klyftor

4 lagerblad

5 dl vatten

1 msk salt

2 krm svartpeppar

2 msk mald ingefära

3 dl råsocker


Tillbehör:

1 speskål

1 gul lök,hackad

4 dl mjölk

1 dl vispgrädde

salt

peppar

majsena redning

2 äpplen, skuren i halvor


Gör så här:

Blanda alla ingredienser till glaze i en kastrull.Koka upp under omrörning och låt sedan koka 10 minuter.

Ställ kastrullen åt sidan och låt glazen svalna.

Puttsa steken.Lägg den sedan i glazen då det svalnat.Låt ligga ca 30 minuter innan grillningen.

Använd en kött termometer vid grillningen.

Vänd steken regelbundet och pensla med glaze så fort du vänt steken.

Innetemperaturen på köttet är 58 -rosa, 65 - medium, 70 - välstekt.

Låt köttet vila 15 minuter i folie innan du skär upp det.

  



Skär spetskålen i mindre bitar.Svetta lök och spetskål i en kastrull och slå över mjölk,grädde,salt och peppar.

Koka i hop och red med majsena.


Servera med grillade äpplen och blåbär.



Lycka till

/Carina




Krämig laxpasta

Av Carina Andersson - 2015-04-28 20:04

  

Krämig laxpasta


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port pasta (gärna radiatori)
  • 300 g haricots verts
  • 400 g rimmad lax
  • 2 citron
  • 40 g gräslök
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 påse machesallad

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa haricots verts och koka dem med pastan när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  • Skär laxen i remsor.
  • Skölj citronen och riv skalet fint. Hacka gräslöken fint.
  • Häll av den färdigkokta pastan och haricots verts i ett durkslag och sätt kastrullen på plattan igen. 
  • Häll i grädden och koka upp. Tillsätt citronskalet, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Vänd ner pastan,haricots verts och gräslök i såsen, toppa med laxen och salladen och servera.

Lycka till

/Carina

  

Korv och rostade rotfrukter med mejram och pepparrotskräm


4 portioner


Ingredienser:

 
  • 4 morötter
  • 300 g majrovor
  • 450 g potatis (gärna Amandine)
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 40 g ölkorv kabanoss
  • 240 g minichorizo
  • 240 g ostwurst eller salsiccia
  • 1/2 kruka mejram

Kräm

  • 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 250 g kvarg 0,1 %

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tvätta morötter och majrovor. Skiva rotfrukterna och potatisen med skalet.
  • Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Skala löken, skiva den och korvarna. Blanda det med rotsakerna på plåten när det återstår ca 10 minuter av tillagningstiden.
  • Hacka mejram grovt och blanda med rotfrukterna precis före servering.
  • Kräm: Skala och riv pepparroten. Rör ner den i kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera rotfrukterna och korven med pepparrotskrämen.

Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards