Carinas recept

  

Hoisinkyckling med het gurka


4 portioner


Ingredienser:


  • 4port ris

Het gurka

  • 1 gurka
  • 2 morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 salladslökar
  • 2 msk sesamfrön

Kyckling

  • 4 minut kycklingfiléer
  • 2 tsk olja
  • peppar
  • 2 msk vatten
  • 2 dl hoisinsås

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala morötterna. Skala och riv ingefäran.
  • Skiva gurkan och morötterna så tunt som möjligt och blanda dem med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
  • Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda ner i gurkan.
  • Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
  • Kyckling: Bryn filéerna i oljan i en stekpanna på båda sidor. Sänk värmen och tillsätt peppar, vatten och hoisinsåsen. Låt små puttra ca 3 minuter.
  • Servera kycklingen med riset och den heta gurkan.

Lycka till

/Carina

  

Majspannkakor med tomatsallad


4 portioner


Ingredienser:

 

Pannkakor

  • 1 förp kokta kikärter (ā 380 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 ägg
  • 1 förp majskorn (ā 340 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk smör

Tomatsallad

  • 250 g frysta skalade sojabönor
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka persilja

Gör så här:

  • Pannkakor: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa dem med kokosmjölken.
  • Blanda mjöl, salt och spiskummin i en bunke. Vispa ner kokosmjölken, knäck i äggen och vispa till en jämn smet.
  • Låt majsen rinna av och blanda ner den och sambal oelek i smeten. 
  • Tomatsallad: Tina sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i skivor. Skala och skär löken i tunna skivor. Hacka persiljan. 
  • Blanda tomaterna, löken och sojabönorna och strö över persiljan.
  • Pannkakor: Stek pannkakor i smöret i en stekpanna.
  • Servera pannkakorna med tomatsalladen.

Lycka till

/Carina

  

Pappardelle med zucchini och soltorkad tomat


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port pappardelle
  • 250 g grön sparris
  • 60 g soltorkade tomater
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g zucchinipasta
  • salt och peppar
  • 2 förp antipasto (á 120 g)

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ansa och skär sparrisen på längden eller på snedden i tunna bitar.
  • Strimla tomaterna och hacka persiljan. Skölj citronen och riv skalet fint.
  • Häll av pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Häll i grädden och koka upp tillsammans med sparrisen. 
  • Blanda i zucchinipastan, tomaterna, persiljan och citronskalet. Smaka av med salt och peppar och citronsaft. 
  • Blanda ner pastan och servera till skinkan.

Lycka till

/Carina

  

Arrabbiata med kyckling och sockerärter


4 portioner


Ingredienser:

 

  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 2 rödlök
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl pesto arrabbiata
  • 2 dl vatten
  • 1 ask sockerärter (ā 150 g)
  • 1 dl grana padano (flarn)

Gör så här:

  • Sätt på vatten till pastan.
  • Skala och skiva löken. Stek lök och kyckling i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt peston och vattnet och koka upp.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår ca 3 minuter av pastans koktid.
  • Servera pastan med kycklingen i såsen och strö över osten.


Lycka till

/Carina

  

Räksallad med ägg och pepparrot


4 portioner


Ingredienser:

  • 800g fast potatis
  • 4 ägg
  • 900 g räkor i lake
  • 2 avokado
  • 1 ask sockerärter (ā 150 g)
  • 2 tomat
  • 40 g dill
  • 1 silverlök
  • 1 romansallad

Pepparrotskräm

  • 1 1/2 dl färskost med pepparrot
  • 2 msk mjölk
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Räksallad:Skala, dela och koka potatisen.
  • Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
  • Häll av räkorna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
  • Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur och skiva avokadoköttet. Strimla sockerärterna fint.
  • Skär tomaten i tunna klyftor. Hacka dillen. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Blanda allt till en sallad.
  • Pepparrotskräm: Blanda färskosten med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera salladen med pepparrotskrämen.

Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards