Carinas recept

Harissarostade knippmorötter med sasiccia  


4 portioner


Ingredienser:

Grönsaker

  • 1 knippe morötter
  • 1 msk olivolja
  • 125 g salladslök
  • 1/2 ask salladsärter (ā 150 g)

Harissa

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja

Yoghurt

  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Till servering

  • 600 g sasiccia (2 förpackningar a 300g) 
  • 1 msk olja
  • 4 port kokt ris eller annat gryn

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Grönsaker: Skala eller skrubba morötter och lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och rosta dem mitt i ugnen först 10 minuter.
  • Ansa salladslök, dela på mitten och lägg dem i formen med morötterna och rosta ytterligare ca 10 minuter.
  • Dela salladsärterna och lägg det tillsammans med morötterna och salladslöken då de är färdigt.
  • Harissa: Skala och pressa vitlöken och blanda den med spiskummin, sambal oelek, paprikapulver, tomatpuré och olivolja.
  • Yoghurt: Skölj och riv skalet av citronen och hacka persiljan. Strö skalet och persiljan på yoghurten och krydda med salt och peppar.
  • Till servering: Stek saccicia i oljan i en stekpanna tills de fått färg.
  • Blanda grönsakerna med harissan.
  • Servera saccicia med grönsaker, ris och yoghurt.

Lycka till

/Carina


  

Kotlett med majskolv och rödlökssmetana


4 portioner


Ingredienser:

Rostade grönsaker

  • 900 g färsk potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 förkokta majskolvar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Rödlökssmetana

  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl smetana

Kött

  • 4 skivor fläskkotlett

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  • Rostade grönsaker: Borsta och skölj potatisen. Dela den om den är stor.
  • Dela och kärna ur paprikorna, skär dem och majsen i bitar.
  • Blanda potatis, paprika och majskolvar med olivolja. Salta och peppra.
  • Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 minuter. Vänd runt några gånger under rostningen.
  • Rödlökssmetana: Skala och finhacka löken. Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in. Låt löken svalna av. Grovhacka basilika och vänd ner i smetanan tillsammans med rödlöken. Smaka av med salt och peppar.
  • Kött: Grilla eller stek köttet. Krydda med salt och peppar.
  • Servera kotletterna med rostade grönsaker och rödlökssmetana.

Lycka till

/Carina

  

Pasta med salsa verde och kyckling


4 portioner


Ingredienser:

Salsa verde

  • 1 huvudsallad
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Grönsaker

  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 dl svarta oliver

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung

Till servering

  • 4 port pasta (gärna gemelli)


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175˚C.
  • Salsa verde: Hacka salladen grovt. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  • Grönsaker: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i tärningar. Låt oliverna rinna av.
  • Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Blanda soja med honung och krydda med peppar. Pensla kycklingen med honungsblandningen och stek klart mitt i ugnen ca 6 minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Till servering: Blanda salsa verde med pastan och grönsakerna och servera till kycklingen.

Lycka till

/Carina

  

Regnbågslax i tortillabröd


4 portioner


Ingredienser:

Regnbågslax

  • 4 portionsbitar regnbågslax (ā 125 g)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk olja

Bönröra

  • 1 förp kokta svarta bönor (ā 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm chilipulver
  • 2 krm spiskummin
  • salt

Grönsaker

  • 2 avokado
  • 1 förp majskorn (ā 150 g)
  • 2 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 citron

Till servering

  • 1/2 sallad (cosmopolitan)
  • 8 tortillabröd

Gör så här:

  • Lax:Dela regnbågslaxen på längden. Blanda kryddorna och krydda fisken med dem.
  • Bönröra: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa ihop dem med pressad vitlök, gräddfil och olivolja. Krydda med chilipulver och spiskummin, smaka av med salt.
  • Grönsaker: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon och tärna den. Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i små bitar. Blanda grönsakerna. Ringla över olivoljan och pressa över citronsaften och vänd runt. Salta och peppra.
  • Lax: Stek fisken i oljan i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  • Till servering: Servera regnsbågslaxen i tortillabrödet med sallad, grönsaker och bönröran.

Lycka till

/Carina

  

Salsiccia med krämig potatissallad


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g färskpotatis
  • 1/2 ask salladsärter (ā 150 g)
  • 1 knippe rädisor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 förp sasiccia (ā 300 g)

Gör så här:

  • Borsta, skölj och koka potatisen.
  • Dela salladsärterna på längden. Koka dem med potatisen den sista minuten av koktiden.
  • Skölj och skiva rädisorna. Plocka och grovhacka persiljan.
  • Blanda senap, gräddfil och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda potatisen med salladsärter, rädisor, persilja och sallad skuren i mindre bitar. Vänd ner gräddfil.
  • Grilla eller stek korven på medelvärme.
  • Servera korven med potatissalladen.

Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards