Carinas recept

  

Grillad älgfilé och melonsallad


4 portioner


Ingredienser:

1 älgfilé


Marinad:

1 dl olivolja

1 dl rött vin

2 msk sambal oelek

1/2 dl provencalsk örtkrydda (hittar du i frysdisken)

1/2 dl soja


Melonsallad:

1/4 vattenmelon

400 g halloumi

1 granatäpple

2 msk olivolja

rucola sallad

svartpeppar



Gör så här:

Blanda allt till marinaden.Lägg filén i en påse och slå över marinaden.Låt ligga i minst 2 timmar i kylen,tag fram köttet en timme innan grillningen.

Grilla filén till 65 grader,låt vila ca 15 minuter i folie innan du skär upp köttet.


Skiva vattenmelonen och lägg  upp på ett fat.

Skär halloumin i skivor och grilla hastigt på båda sidorna.Fördela ovanpå vattenmelonen.

Halvera granatäpplet och kärna ur det ner i en skål.Ta bort alla vita hinnor.Fördela granatäppelkärnorna och rucolan över halloumin.Ringla över olivolja och avsluta med svartpeppar.



Lycka till

/Carina



  

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé


4 personer


Ingredienser:

700 g vildsvinsfilé

12-15 marinerade vitlöksklyftor


Matinad:

3 msk tomatpuré

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk vitvinsvinäger

2 msk rapsolja

2 msk flytande honung

2 msk japansk soja


Tillbehör:

1 kg färskpotatis

olivolja

salt och peppar

1 dl hackade färska örter

Grillad paprika

Valfri sås



Gör så här: 

Blanda alla ingredienser till marinaden.Späcka filén med de marinerade vitlöksklyftorna,använd kniv att göra hål i filén.Lägg filén i en plaspåse och slå över marinaden.Låt filén ligga i marinaden minst två timmar.

Tag fram filén en timme innan grillningen.Grilla filén 10-15 minuter.


Sätt ugnen på 200 grader.Lägg den nytvättade potatisen i en långpanna,droppa över olivolja,salt och peppar.Rosta potatisen mitt i ugnnen i ca 30 minuter.Blanda potatisen med de hackade örterna.

Servera filen med potatis,grillad paprika och valfri sås.


Lycka till

/Carina

  

Matjessillröra med kavringssmul


6 personer


Ingredienser:

1 burk majessill i bit (ca 200g)

1 rödlök

1 dl finskuren gräslök

1 dl kvarg (10%)

3 dl gräddfil

1 msk finrivet citronskal

1/2 dl små kapris

svartpeppar


Till garnering:

rädisor och dill


Stekt kavringssmul:

200 g kavring

25 g smör


Gör så här:

  • Mixa kavring i en matberedare.Stek smulet på medelvärme i smör 5-10 minuter,tills det är gyllene.Lägg på hushållspapper.
  • Häll av och hacka sillen,men spara 1 msk av sillspadet.Skala dela och finhacka löken.Blanda sill,lök,gräslök,kvarg,gräddfil,citronskal,kapris,
    sillspad och 1/2 krm peppar.Fördela röran i glas.
  • Strö över kavringssmulet vid servering. Garnera med tunt skurna rädisor och dill.
     
     
    Lycka till
    /Carina


Majsknäcke med frön

Av Carina Andersson - 2015-06-20 12:05

  

Majsknäcke med frön


1 stort knäckebröd


Ingredienser:

2 dl majsmjöl

1 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön

1 krm salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

flingsalt


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Rör i hop alla torra ingredienser i en bunke.Tillsätt rapsolja och kokande vatten.Blanda väl.
  • Lägg degen på en bakpappersklädd plåt.Lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut till en tunn platta som täcker hela plåten.

  • Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över flingsalt.

  • Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
     
     
    Lycka till
    /Carina

Älgskavsgryta

Av Carina Andersson - 2015-06-15 20:52

  

Älgskavsgryta


4 portioner


Ingredienser:

  • 500 g  älgkött ( tex stek  )
  • 1 pkt  bacon
  • 3 schalottenlökar
  • 200 g  blandade svampar
  • 3 dl  grädde
  • 2 dl  crème fraiche
  • 2 msk  senap
  •  salt
  •  svartpeppar
  •  dragon
  • 1 msk  soja

Tillbehör:

  • Potatis
  • Morötter

Gör så här:

  • Skär köttet i tunna skivor (bäst när det är fruset).
  • Hacka löken och svampen. Börja med att steka bacon, stek sedan köttet i det fett som bildats av baconet. Lägg över i en gryta.
  • Bryn lök och svamp lätt och blanda med kött och bacon. Slå över grädde och crème fraiche. Rör om. Tillsätt salt, peppar och lite soja. Smaksätt till sist med senap och dragon. Låt puttra 30 minuter, beroende på köttskivornas tjocklek.
  • Servera med kokot potatis och morötter.

Lycka till

/Carina

 

Ovido - Quiz & Flashcards