Carinas recept

Pannacotta med äpple och rostat havresmul

Av Carina Andersson - 2024-11-05 11:10

 

Pannacotta med äpple och rostat havresmul

4 st

 

Ingrediense:

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde 
  • 1 dl strösocker 
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2,5 dl gräddfil 

Topping

  • 2 äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk strösocker 
  • 25 g smör

Havresmul

  • 25 g smör 
  • 0,5 dl havregryn 
  • 2 msk vetemjöl 
  • 2 msk strösocker 

 

Gör så här:

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Dra av från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Tillsätt sedan gräddfil, rör om ordentligt och häll upp i serveringsglas.
  4. Låt pannacottan stelna i kylen i 2-3 timmar.

Havresmul

  1. Lägg ner alla ingredienser till havresmulet i en stekpanna eller liten kastrull. Blanda om ordentligt med en stekspade och låt allt rostas till ett gyllene smul.

Äppelkompott

  1. Tärna äpplena i små fina tärningar och lägg ner i en kastrull. Tillsätt smör, kryddor och socker och stek tills äpplena är mjuka. Låt svalna.
  2. Toppa pannacottan med äppelkompotten och det rostade havresmulet.

 

 

Ät och njut

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards