Carinas recept
Pannacotta med äpple och rostat havresmul
Pannacotta med äpple och rostat havresmul
4 st
Ingrediense:
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 krm vaniljpulver
- 2,5 dl gräddfil
Topping
- 2 äpplen
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 msk strösocker
- 25 g smör
Havresmul
- 25 g smör
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk strösocker
Gör så här:
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull. Dra av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Tillsätt sedan gräddfil, rör om ordentligt och häll upp i serveringsglas.
- Låt pannacottan stelna i kylen i 2-3 timmar.
Havresmul
- Lägg ner alla ingredienser till havresmulet i en stekpanna eller liten kastrull. Blanda om ordentligt med en stekspade och låt allt rostas till ett gyllene smul.
Äppelkompott
- Tärna äpplena i små fina tärningar och lägg ner i en kastrull. Tillsätt smör, kryddor och socker och stek tills äpplena är mjuka. Låt svalna.
- Toppa pannacottan med äppelkompotten och det rostade havresmulet.
Ät och njut
/Carina