Blomkålsgratäng med kassler
4 portioner
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
2 morötter
500 g kassler
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 tsk provensalska örter
2 dl riven ost
2 ägg
salt
peppar
Topping:
färsk gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär blomkålen i mindre buketter. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
Blanda grädde, mjölk, senapt, sambal oelek, kycklingfon och kryddor i en kastrull. Koka upp under omrörning. Vänd ner blomkålen och morötterna, låt koka 5 minuter. Tillsätt riven och blandaom ordentligt. Tag kastrullen från värmen, låt svalna något innan du blandar ner äggen.
Strimla kassler och lägg i botten på en ugnsfast form. Häll över blomkålsblandningen.
Låt stå i ugnen i 25 minuter.
Klipp över gräslöken innan servering.
Smaklig måltid
/Carina