Rostad rotfruktssoppa med bacon
4 portioner
Ingredienser:
300 g rotselleri
300 g palsenacka
200 g potatis
2 gula lökar
4 vitlöksklyfor
2 msk olivolja
1 msk färsk hackad timjan
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 msk äppelcidervinäger
salt
svartpeppar
Servering:
olivolja
stekt bacon
färsk timjan
svarpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skär löken i stora klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda rotfrukter, lök, vitlök, olja och timjan i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
Koka upp buljongtärningarna med vattnet. Tillsätt de rostade rotfrukterna och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och vinäger och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Toppa gärna med extra timjan, stekt bacon, olja och peppar.
Smaklig måltid
/Carina