Carinas recept
Rabarberpaj med kolasmulor

Rabarberpaj med kolasmulor
Rabarberfyllning
- 500 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 dl strösocker
- 1 citron, saften
Kolasmulsdeg
- 100 g smör, mjukt
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
- Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
- Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
- Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
- Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
- Servera gärna varm med vaniljglass.
Lycka till
/Carina