Sparrispannacotta
4 stora eller 8 små
Ingredienser:
2 schalottenlökar
2 knippor sparris
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
2 gelantinblad
1 msk citronjuice
cayennepeppar
salt
Topping:
räkor
rom
rödläk
smörsticks
sparristoppar
Gör så här:
Hacka löken och bryn i olja.
Hacka sparrisen,skär bort det grövsta längst ner, spar några topparna till topping.
Lägg ner sparrisen i kastrullen med löken och häll på grädden. Låt sjuda 5-7 minuter.
Ta av kastrullen och rör ner créme fraichen.
Mixa allt med en stavmixer till slät "soppa".
Lägg gelantinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm citronjuice i en kastrull. Ta åt sidan och rör ner gelantinbladen. Häll ner detta i sparrisen.
Smaksätt med cayennepeppar och salt.
Fyll glas och ställ i kylen och låt stelna minst 5 timmar.
Toppa med räkor,rödlök,rom, sparristoppar och smördegssticks inna servering.
Perfekt som förrätt eller till buffèn.
Ät och njut
/Carina