Rostad fänkål med kotlett
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Primörsallad med rucolakräm och kyckling
4 portioner
Gör så här:
Lycka till
/Carina
Enchiladas med tomat- och majssalsa
4 portioner
Så här gör du
Lycka till
/Carina
Bönsallad med grekiska biffar
4 portioner
Ingredienser:
Potatissallad
1 kg potatis
150 g haricots verts
380 g kokta stora
vita bönor
1/2 burk (à 370 g)
kärnfria kalamataoliver
1 rödlök
3 msk senap
3 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1 msk vatten
salt och peppar
1/2 påse (à 65 g) rucola
Fetabiffar
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
1/2 kruka basilika
ca 420 g nötfärs
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C.
Potatissallad-Borsta,skölj och koka potatisen i lätt saltat vatten.Låt den kallna något.
Ansa och koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 4 minuter..Skölj bönor,låt dem och oliverna rinna av.Skala och skiva löken.
Blanda senap och vinäger i en stor skål.Vispa droppvis ner olivoljan,tillsätt vatten.Smaka av med salt och peppar.
Halvera potatisen och vänd ner den i dressingen.Blanda den krämiga potatisen med haricots verts,bönor,oliver och lök.Smaka av med salt och peppar.
Fetabiffar-skölj citron,skala vitlöken,finriven den och citronen.Smula fetosten grov.Hacka basilikan.Blanda färsen vilök,citronskal,basilika,vatten,salt och peppar.Arbeta in fetaosten.Forma till biffar.Stek dem i olja till de fått färg. Sätt in dem i mitt i ugnen i ca 7 minuter.
Vid servering vänd ner ruccola i potatissalladen.
Lycka till
/Carina
Kolja med dillsås och lättrimmad gurka
4 portioner
Ingredienser:
560 g koljafilé
1 kg potatis
1/2 ask (à 150 g)
sockerärtor
Sås
1 schalottenlök
2 1/2 dl fi skbuljong
(vatten och
buljongtärning
eller fond)
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar
Gurka
1 gurka
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här:
Tina fisken.
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.Lägg i sockerärtorna när det återstår 3 minuter av koktiden.
Sås:Skala och finhacka löken,lägg den i en kastrull.Häll på buljong,vin och grädde.Koka tills hälften återstår.
Spara lite av dillen till gurkan och krovhacka resten.
Mixa såsen slät med den grovhackade dillen,salta och peppra.
Gurkan: Skala gurkan och hyvla den tunt med potatisskalaren.Krydda med salt och peppar.Vänd ner den sparade finhackade dillen.
Salta fisken och stek den i het panna med smör,ca 3 minuter på vardera sida.
Servera fisken med gurka sås och potatis.
Lycka till
/Carina