Apelsinkycklingsallad
4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
2 apelsiner
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 dl pärlcouscous
1 kycklingbuljongtärning
300 g blandsallad
1 knippebladpersilja
10 cocktailtomater
1 avokado
8 chaminjoner,färska
1 passionsfrukt
Sås
4 dl créme fraiche
1 msk färsk basilika
1 nypa socker
salt
Gör så här:
Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.
Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.
Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.
Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.
Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.
Servera eventuellt med ett gott bröd till.
Lycka till
/Carina
Hälsokoex
1 plåt
Ingredienser:
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl
dinkelmjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en bunke.Häll ut på bakplåtspapper i en långpanna och smeta ut till ett tunt lager.Skär upp brödet i bitar innan du sätter in det i ugnen.Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.
Lycka till
/Carina
Citronkladdkaka
12 bitar
Ingredienser:
1 citron
150 g smör
2 ägg
2 1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter.Smält smöret och låt svalna.
Tvätta och torka citronen,riv skalet och pressa ur saften i skål.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker,citronsaft och rivet citronskal.Vänd ner smör,mjöl och häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.
Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass,pudra med florsocker.
Lycka till
/Carina
Kantarellsoppa
4 portioner
Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.
Lycka till
/Carina
Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt
4 portioner
Lycka till
/Carina