Carinas recept

Apelsinkycklingsallad

Av Carina Andersson - 2013-09-15 11:00

  

Apelsinkycklingsallad


4 portioner



Ingredienser:

4 kycklingfiléer

2 apelsiner

1 tsk svartpeppar

1 msk olja

2 dl pärlcouscous

1 kycklingbuljongtärning

300 g blandsallad

1 knippebladpersilja

10 cocktailtomater

1 avokado

8 chaminjoner,färska

1 passionsfrukt


Sås

4 dl créme fraiche

1 msk färsk basilika

1 nypa socker

salt


Gör så här:

Blanda peppar,salt,olja skalet och saften från en apelsin.Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.

Stek kycklingen mitt i ugnen på 200 g i cirka 20 minuter.

Koka couscous i vatten med buljong enligt anvisningen på förpackningen.Skölj i kallt vatten.

Häll en halv pressad apelsin över salladen.Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, cous cous och skivad kycklingfilé.

Blanda i hop ingredienserna till såsen.Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter före servering.


Servera eventuellt med ett gott bröd till.


 


Lycka till

/Carina



#apelsinkycklingsallad #kycklingsallad

Hälsokex

Av Carina Andersson - 2013-09-15 10:42

  

Hälsokoex


1 plåt


Ingredienser:

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1/2 dl linfrön

2 dl

dinkelmjöl

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl varmt vatten



Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.Häll ut på bakplåtspapper i en långpanna och smeta ut till ett tunt lager.Skär upp brödet i bitar innan du sätter in det i ugnen.Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 50 minuter.


Lycka till

/Carina



#hälsokex #halsokex


Citronkladdkaka

Av Carina Andersson - 2013-09-12 19:45

  

Citronkladdkaka


12 bitar


Ingredienser:

1 citron

150 g smör

2 ägg

2 1/2dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl vetemjöl


Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter.Smält smöret och låt svalna.

Tvätta och torka citronen,riv skalet och pressa ur saften i skål.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker,citronsaft och rivet citronskal.Vänd ner smör,mjöl och häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass,pudra med florsocker.


 


Lycka till

/Carina

Kantarellsoppa

Av Carina Andersson - 2013-09-12 19:25

  

Kantarellsoppa


4 portioner



Ingredienser

  • 1 liter färska kantareller
  • 1 st gul lök
  • 3 msk Smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 1⁄2 msk konc kantarellfond
  • 2 dl Arla ekologisk vispgrädde
  • 1⁄2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.


Lycka till

/Carina



  

Kycklingfilé med sötpotatissallad och yoghurt


4 portioner



Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk skalad finriven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olja
  • 500 g sötpotatis
  • 3 palsternackor
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 2 vitlöksklyftor 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Blanda kyckling, ingefära, sambal oelek, soja, honung och hälften av oljan.
  3. Skala och skär sötpotatisen och palsternackorna i stora bitar.
  4. Blanda rotfrukterna med resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut dem på den varma plåten och rosta ca 10 minuter i övre delen av ugnen. Lägg sedan på kycklingen och stek vidare ca 15 minuter.
  5. Skala löken, strimla den och koriandern,pressa i vitlöken. Blanda det med yoghurten och vinägern.Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med sötpotatissalladen och yoghurtsåsen.

Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards