Carinas recept

Västerbottenpaj med kantareller

Av Carina Andersson - 2021-08-11 10:18

 

Västerbottenpaj med kantareller


Ingredienser:

Deg

  • 100 g smör, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg, + 1 ägg till pensling
  • 1 msk vatten, kallt

 

Fyllning

  • 1 burk ricotta
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • salt
  • svartpeppar

 

 

Gör så här:

 

1.Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.Ställ i kylen ca 10 minuter.

 

2.Blanda samman ricotta och Västerbottensost. Putsa kantarellerna och stek dem i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skala rödlöken och skiva den tunt. Strimla purjolöken.

 

3.Blanda samman de stekta kantarellerna med röd lök och det vita från purjolöken i en bunke.

 

4.Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter.

Lägg ett lager med ostfyllningen i botten. Bred inte fyllningen hela vägen ut till kanten utan stanna ca 2 centimeter från kanten. Toppa med svamp och lök-blandningen och toppa med det gröna från purjolöken. Vik in kanterna och pensla kanten med ägg.

 

5.Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 30 minuter.

 

 

Smaklig måltid

/Carima

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards