Västerbottenpaj med kantareller
Ingredienser:
Gör så här:
1.Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.Ställ i kylen ca 10 minuter.
2.Blanda samman ricotta och Västerbottensost. Putsa kantarellerna och stek dem i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skala rödlöken och skiva den tunt. Strimla purjolöken.
3.Blanda samman de stekta kantarellerna med röd lök och det vita från purjolöken i en bunke.
4.Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter.
Lägg ett lager med ostfyllningen i botten. Bred inte fyllningen hela vägen ut till kanten utan stanna ca 2 centimeter från kanten. Toppa med svamp och lök-blandningen och toppa med det gröna från purjolöken. Vik in kanterna och pensla kanten med ägg.
5.Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 30 minuter.
Smaklig måltid
/Carima