Carinas recept

  

Dragonbräserad vildsvinskotlett med sparris i rödlöksvinägrett


4 portioner


Ingredienser:

  • 800g fast potatis

Sparris

  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 500 g grön sparris

Kotletter

  • 4 vildsvinskotletter
  • 2 tsk olja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk dragon
  • 2 msk senap

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Sparris: Skala och finhacka löken. Blanda den med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
  • Bryt av nedre delen av stammen på sparrisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och blanda med rödlöksvinägretten.
  • Kotletter: Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten, dragon och senap och sjud ca 3 minuter.
  • Servera kotletterna i såsen med sparris och potatis.

Smaklig måltid

/Carina

  

Saffranspasta med lax och fänkål


2 portioner


Ingredienser:

Sallad

  • 1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

  • 2 port pasta fusilli
  • 300 g laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 g saffran

Gör så här:

  • Sallad:Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
  • Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
  • Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
  • Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

Smaklig måltid

/Carina

  

Vitlökstekt kyckling med basilikacrème


2 portioner


Ingredienser:


  • 450 g förkokt potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl svarta oliver
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)

Basilikacrème

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
  • Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra och lägg kycklingen i potatisformen tillsammans med oliverna och tomaterna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C.
  • Basilikacrème: Strimla basilikan och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  • Skiva kycklingen och servera den med de rostade grönsakerna, mangold och basilikacrèmen.

Smaklig måltid

/Carina

   Sojastekt vildsvinskarré med het gurka och ris


4 portioner


Ingredienser:

4port ris

Het gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamfrön

Karré

  • 4 skivor vildsvinskarré
  • 2 tsk olja
  • 4 msk olja
  • 4 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 hjärtsallad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Het gurka: Dela gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skala och riv ingefäran. Skiva gurkan så tunt som möjligt och blanda den med ättika, salt, socker, ingefära, sambal oelek och pressad vitlök.
  • Rosta sesamfröna gyllenbruna i het stekpanna. Strö dem på gurkan.
  • Karré: Bryn köttet i oljan i en stekpanna på båda sidor. Stek några minuter på varje sida. Sänk värmen. Blanda soja, vatten, socker och majsstärkelse och tillsätt i pannan. Låt sjuda någon minut.
  • Skär salladen i bitar och servera med karrén, riset och den heta gurkan.

Smaklig måltid

/Carina

  

Kryddig kyckling med avokadoröra och bönsallad


4 portioner

Ingredienser:

 
  • 4 port ris

Avokadoröra

  • 2 avokador
  • 1 kruka koriander
  • 1 krm chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime

Bönsallad

  • 1 förp kidneybönor (à 400 g)
  • 1 röd paprika
  • 1/2 msk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger

Kycklingfilé

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 krm chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk olja

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Avokadoröra: Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och mosa det.
  • Hacka hälften av koriandern, blanda ner den och chilipulvret i avokadoköttet och pressa i vitlöken. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  • Bönsallad: Skölj bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och strimla paprikan tunt. Blanda allt och krydda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  • Kycklingfilé: Skär kycklingen i bitar och blanda med kryddorna. Stek dem några minuter på varje sida i oljan i en stekpanna.
  • Servera kycklingfilén med ris, avokadoröra, resten av koriandern och bönsalladen.

Smaklig måltid

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards