Carinas recept

  

Spaghetti med tomater,oliver och bresaola.


4 portioner


Ingredienser:

  • 4port spaghetti
  • 1/2 dl solroskärnor
  • salt
  • 1 kruka basilika
  • 250 g babyplommontomater
  • 1 burk svarta oliver (à 235 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • peppar
  • 65 g ruccola
  • 2 förp bresaola (à 70 g)

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr och het stekpanna med lite salt. Grovhacka basilikan. Dela tomaterna. Låt oliverna rinna av.
  • Häll olivoljan i stekpannan och pressa i vitlöken. Fräs utan att det tar färg ca 1 minut.
  • Tillsätt basilika, tomater, oliver och vinäger. Krydda med peppar.
  • Blanda tomatfräset med pastan.
  • Servera pastan med rucola och bresaola.

Smaklig måltid

/Carina

  

Varmrökt lax med ljummen potatissallad


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g delikatesspotatis
  • 4 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 förp rädisor (à 125 g)
  • 1 citron
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 2 msk olivolja
  • ca 300 g varmrökt lax

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Koka upp vatten i en kastrull och koka äggen 9 minuter. Spola dem kalla. Skala och dela äggen.
  • Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter och spola dem kalla.
  • Ansa och skiva rädisorna. Riv det yttersta skalet av citronen och skär halva citronen i klyftor.
  • Skala och riv pepparroten och blanda den med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Blanda potatis, bönor, rädisor och sallad. Vänd ner olivolja och citronskal. Krydda med salt och peppar och pressa i lite av citronsaften från citronhalvan.
  • Servera laxen med potatissallad, ägghalvor, citronklyftor och pepparrotsgräddfil.

Smaklig måltid

/Carina


Rökt kyckling

Av Carina Andersson - 2016-07-25 15:30

  

Rökt kyckling



10% saltlake : 
1 liter vatten
1 dl grovt salt utan jod
½ msk strösocker

1 hel kyckling



GÖR SÅHÄR : 
Häll upp vattnet i en ren bunke med lock, keramik, plast, glas men inte metall. Vispa ner salt och socker med vanlig handvisp så det löser sig. Lägg i kött eller kyckling och på med lock. Ställ i kylskåp 2½ dygn.


Tag upp kycklingen och torka av den med papper.Pensla kycklingen med hickory sås och eventuellt någon annan krydda.

Sätt termometer i tjockase delen.Rök kycklingen tills temperaturen visar 85 grader.


Smaklig måltid

/Carina

Blåbärskaka

Av Carina Andersson - 2016-07-17 11:15

  

Blåbärskaka


8-10 bitar


Ingredienser:

1 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl vetemjöl

50 g smält smör


Garnering:

2-3 dl blåbär

1-2 msk strösocker



Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.Vänd ner vetemjöl och smör,rör försiktigt till en smet.

Häll smeten i en limpform,ca 1 1/2 liter,klädd med bakplåtspapper.

Lägg i blåbären på smeten och strö över lite strösocker.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 38 minuter.Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela pappret med kakan ur formen.Servera kakan med vaniljsås,glass eller grädde.


Lycka till

/Carina 

Blåbär & hallonpaj

Av Carina Andersson - 2016-07-09 15:45

  

Blåbär & hallonpaj

4-6 portioner



Ingredienser:

100 g smör

1 1/2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl kokos

1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

250 g blåbär & hallon

1/2 msk potatismjöl

1 msk ljus sirap (att ringla över pajen)


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Nyp i hop smör,socker,vetemjöl,vaniljsocker,havregryn och kokos till en smuldeg.

Lägg dem frysta blåbären & hallonen i en sil.Häll över potatismjölet och sikta omkring tills alla är täckta av ett tunnt lager potatismjöl.

Lägg smuldegen i botten av formen.Lägg sedan på blåbär & hallon.Ringla över sirap oc sätt in formen i ugnen ca 25 minuter.

Servera pajen med vaniljsås eller glass.


  

Lycka till

/Carina

Ovido - Quiz & Flashcards