Carinas recept

Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparrotssås - LCHF

Av Carina Andersson - 2020-09-06 16:10

 

Ugnsbakad laxsida med räk- och pepparrotssås


2 portioner



Ingredienser:

300 g laxsida

salt och citronpeppar

½ citron


Räk och pepparotscréme:

2 dl créme fraiche

1 msk riven färsk pepparrot

80 g Ishavsrom

2 msk Eidens kaviar

100 g lyxräkor i lag

2 msk finhackad dill

Salt och svartpeppar


Tillbehör: ½ kruka salladsblad


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg laxen i en ugnsfast form, strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 15-20 min. Efter 5 minuter, lyft bort citronen och lägg på ett fat.

Blanda créme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över.

Lägg på citronskivorna . Toppa med räk- och pepparrotscrémenöver.



Smaklig måltid

/Carina


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards