Tacopaj - LCHF
4 portioner
Ingredienser:
Pajskal
100 g smör
2 msk psylliumhusk
2 dl mandelmjöl
1 ägg
Fyllning
1 msk smör
500 g nötfärs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
2 dl créme fraiche
4 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och dryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka löken och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen. Hacka tomater och lägg över färsen. Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med sallad.
Smaklig måltid
/Carina