Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker
4-6 personer
Ingredienser:
1 kg vildsvinsrygg
Saltlag:
9 dl vatten
3/4 dl nitritsalt
2 tsk socker
Asiatiska grönsaker:
2 finskurna vitlöksklyftor
100 g mango färsk eller fryst
100 g gul lök
100 g kålrabbi
100 g paprika
100 g zucchini
2 pressade lime
1 kruka koriander
2 msk jalapeno
1 dl olivolja
1 msk fisksås
några droppar tabasco
Gör så här:
Koka upp vatten, nitritsalt och socker.Använg en visp och vispa tills salt och socker löst sig.
Innan saltlagen används- kyl ned den till +4 grader.
Putsa vidsnivsryggen och lägg det sedan i en stor kastrull/rostfri bunke/skål eller hink av plast.
Se till att hela vildsvinsryggen täcks av saltlagen.Täck med plast.
Förvaras i kylskåpet i tre dygn.
Torka av kötte.Rök köttet i 90 grader värme tills det uppnår en kärntemperatur på 65 grader.
Skiva köttet i tunna skivor.
Asiatiska grönsaker - skiva vitlöken, skär paprika, lök, zucchini i små tärningar. Fräs det i en stekpanna med olivolja.
Skär mango och kålrabbi i små tärningar.Lägg det i en salladsskål.
Blanda i hop olivolja, pressad lime, fisksås och tabasco och häll det över grönskerna i stekpannan.Vänd ner blandningen i salladsskålen och rör om, tillsätt koriander och hackad jalapeno.
Smaklig måltid
/Carina