Carinas recept

Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker

Av Carina Andersson - 2020-05-17 21:00

 

Rökt vildsvinsrygg med asiatiska grönsaker


4-6 personer


Ingredienser:

 

1 kg vildsvinsrygg


Saltlag:

9 dl vatten

3/4 dl nitritsalt

2 tsk socker


Asiatiska grönsaker:

2 finskurna vitlöksklyftor

100 g mango färsk eller fryst

100 g gul lök

100 g kålrabbi

100 g paprika

100 g zucchini


2 pressade lime

1 kruka koriander

2 msk jalapeno

1 dl olivolja

1 msk fisksås

några droppar tabasco



Gör så här:

Koka upp vatten, nitritsalt och socker.Använg en visp och vispa tills salt och socker löst sig.

Innan saltlagen används- kyl ned den till +4 grader. 

Putsa vidsnivsryggen och lägg det sedan i en stor kastrull/rostfri bunke/skål eller hink av plast.

Se till att hela vildsvinsryggen täcks av saltlagen.Täck med plast.

Förvaras i kylskåpet i tre dygn.

Torka av kötte.Rök köttet i 90 grader värme tills det uppnår en kärntemperatur på 65 grader.

Skiva köttet i tunna skivor.


Asiatiska grönsaker - skiva vitlöken, skär paprika, lök, zucchini i små tärningar. Fräs det i en stekpanna med olivolja.

Skär mango och kålrabbi i små tärningar.Lägg det i en salladsskål.

Blanda i hop olivolja, pressad lime, fisksås och tabasco och häll det över grönskerna i stekpannan.Vänd ner blandningen i salladsskålen och rör om, tillsätt koriander och hackad jalapeno.


 


Smaklig måltid

/Carina


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards