Carinas recept

Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

Av Carina Andersson - 2019-11-08 15:24

 

Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella


3 portioner


Ingredienser:

400 g konserverade krossade tomater

1 tsk olivolja

1 hackad gul lök

1 hackad vitlök

3 dl vatten

1 tsk flytande honung

1 hönsbuljong

salt

svartpeppar

torkad basilika

chiliflakes


Pestomarinerad mozzarella:

125 g mozzarella

2 msk grön pesto

1 msk hackad färsk basilika

salt

svartpeppar

10 coctailtomater



Gör så här:

Värm upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i någon minut. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna. Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs. Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, basilika, salt och svartpeppar. Dela tomater och blanda ner. Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards