Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella
3 portioner
Ingredienser:
400 g konserverade krossade tomater
1 tsk olivolja
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
3 dl vatten
1 tsk flytande honung
1 hönsbuljong
salt
svartpeppar
torkad basilika
chiliflakes
Pestomarinerad mozzarella:
125 g mozzarella
2 msk grön pesto
1 msk hackad färsk basilika
salt
svartpeppar
10 coctailtomater
Gör så här:
Värm upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök i någon minut. Tillsätt krossade tomater, vatten och honung. Smula ner buljongtärningen och rör ner kryddorna. Koka upp och låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Mixa soppan slät och späd med mera vatten om det behövs. Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål. Blanda ner pesto, basilika, salt och svartpeppar. Dela tomater och blanda ner. Häll upp i en djup skål och toppa med lite pestomarinerad mozzarella.
Smaklig måltid
/Carina