Carinas recept

Köttfärssoppa med vitkål och kesobröd

Av Carina Andersson - 2019-10-18 06:30

 

Köttfärssoppa med vitkål och kesobröd


4 portioner


Ingredienser:

400 gram vildsvinsfärs (går bra med annan färs)

1/2 purjolök skuren i tunna ringar

4 vitlöksklyftor

2 dl skuren vitkål 

1 liter vatten

1 tetra krossade tomater 

2 köttbuljongtärningar

smör

salt

svartpeppar 

1 msk curry

1 msk soja


Gör så här:

Bryn purjolök,vitlök och kål i smör och pudra över curry.

Lägg över i en större kastrull.

Stek färsen,dela den så att färsen blir finfördelad.Lägg över i kastrullen.

Häll på vatten,buljongtärningar,krossade tomater och resten av ingredienserna.

Låt koka i 10 minuter.Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera soppan med créme fraiche och kesobröd.


Här är >>> Recept på kesobröd

Blanda 2 msk smör med 2 vitlöksklyftor.Bred smöret på kesobrödet och rista i ugnen på 200 grader i 10 minuter.




Smaklig måltid

/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards