Crock Pot - älgstek i vin och örter
6 portioner
Ingredienser:
älgstek 1,2 kg
salt
svartpeppar
1 röd chili
2 1/2 dl rödvin
2 msk tomatpuré
paprikapulver
3 morötter
5 vitlöksklyftor
färsk oregano
3 msk viltfond
Gör så här:
Krydda och klappa in köttet med paprikapulver,salt och svartpeppar.
Lägg köttet u Crock Poten.
Blanda rödvin,tomatpure och viltfond.Häll det över köttet.
Skala morötterna och dela, dela och kärna ur röd chili.Skala vitlöken men behåll dem hela.lägg ner allt i grytan tillsammans med önskad mängd färsk oregano (jag tog en halv kruka).
Lägg på locket och kör Crock Poten på låg värme i 7 timmar.
Servera med tex ugnsrostad sötpotatis och sallad.
Smaklig måltid
/Carina