Carinas recept

Midsommartårta

Av Carina Andersson - 2018-07-11 11:45

  

Midsommartårta


Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk

Maräng

  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 50 g mandelspån

Fyllning:

  • 350 j jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 150g philadelphiaost
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:


Sätt ugnen på 175˚C.

 
Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, ca 30x40 cm (för 10 bitar). Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken i äggsmeten. Bred ut smeten.
 

 
Maräng: Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö över mandelspånen. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min. Låt kakan svalna något.
Lossa kakan från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas.
 
Fyllning:
Vispa grädden. Vänd ner florsocker,vaniljsocker och philadelphiasot.Vispa en kort stund.
Dela jordgubbarna i mindre bitar och vänd ner i grädden och blanda försiktigt med en slev.
 
Dela kakan på mitten.Fördela fyllningen på en av delarna och lägg på den andra delen.
 
 
Lycka till
/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards