Carinas recept

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås

Av Carina Andersson - 2018-04-23 19:45

  

Kryddstekt laxfilé med grön ärtpurè,syrligt äpple och vitvinssås


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis


Vitvinssås:

1 schalottenlök

1 vitlöksklyfta

lite smör

3/4 tsk vetemjöl

1 dl vitt matlagningsvin

3/4 dl vatten

1/2 tärning kycklingbuljong

1/2 dl crème fraiche


Ärtpuré:

125 g görna små ärtor

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Kryddblandning:

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

1/2 tsk socker

1/2 tsk salt

1 1/2 krm cayennepeppar


300 g laxfilé


1 rött äpple

2 tsk vitvinsvinäger



Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.

Koka potatisen i lättsaltat vatten.


Vitvinssås:

Finhacka schalottenlök och vitlök.Fräs på medelvärme i smör i en liten kastrull.Pudra ner vetemjöl.Tillsätt vitt matlagnindsvin,vatten och buljong.Låt sjuda på medelärme 10-12 minuter.

Tillsätt crème fraiche och mixa såsen slät med stavmixer.


Ärtpuré:

Koka gröna ärter i lättsaltat vatten ett par minuter.

Häll av vattnet och lägg ärtorna i en mixerbehållare tillsammans med vitlök.Mixa slät med stavmixer,krydda med salt.


Kryddblandning:

Blanda paprikapulver,torkad oregano,socker,salt och cayennepeppar i en skål.

Skär bort skinnet från laxfilé.Dela laxen till två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen.

Stek på medelvärme i lite olja 1 min per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 minuter.


Skär eller hyvla äpple i tunna skivor.Lägg allt i en skål och blanda med vitvinsvinäger.


Servera kryddstekt lax med ärtpurè,vitvinssås och syrlig äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards