Carinas recept

Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt

Av Carina Andersson - 2018-04-18 20:30

  

Limemarinerad kyckling med rostad vitlök- och sojayoghurt


4 portioner


Ingredienser:

4 vitlöksklyftor

2 lime

1 1/2 msk socker

2 tsk sambal oelek

3 msk japans soja

600 g kycklingfilé


4 portioner vildris


Vitlök- och sojayoghurt:

4 vitlöksklyftor

2 dl rysk yoghurt

3 msk japansk soja


500 g brysselkål


1 burk sesamfrön


Olja

salt


Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.


Pressa vitlöken och lägg i en bunke.Blanda med finrivet skal och pressad saft från lime,socker,sambal oelek och japansk soja. Skär kycklingfilén i mindre biar och blanda ner i marinaden.Låt marienra ca 20 minuter.


Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.


Rostad vitlök- och sojayoghurt: Rosta vitlöksklyftorna pressade i lite olja i en liten kastrull.Den ska få en gyllenbrun färg och får inte bli bränd.Blanda den rostade vitlöken med rysk yoghurt och japansk soja i en liten skål.


Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills den blir gyllenbrun.


Stek kycklingen i en stekpanna med olja 4-5 minuter.Lägg över kycklingen i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-12 minuter.


Kvarta brysselkål.Stek i rikligt med olja.Låt rinna av på lite hushållspapper.Krydda med salt och rostade sesamfrön.


Servera limemarinerad kyckling med friterad brysselkål,viltris och rostad vitlök- och sojayoghurt.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards