Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
olivolja
salt
svartpeppar
Schalottenlökscrème:
200 g schalottenlök
smör
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 krm salt
Senapsblandning:
1 schalottenlök
1 tsk torkad dragon
2 tsk dijonsenap
1 äggula
300 g vildsvinskotlett
olivolja
salt
svartpeppar
Äppelsallad:
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
1 tsk honung
1 krm salt
svartpeppar
1 äpple
1/2 ask mixsallad
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Schalottenlökscrème: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.
Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.
Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.
Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.
Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrème pch äppelsallad.
Smaklig måltid
/Carina