Carinas recept

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad

Av Carina Andersson - 2018-03-20 19:30

  

Vildsvinskotlett med schalottenlökscrème och äppelsallad


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olivolja

salt

svartpeppar


Schalottenlökscrème:

200 g schalottenlök

smör

1/2 dl vispgrädde

1 1/2 krm salt


Senapsblandning:

1 schalottenlök

1 tsk torkad dragon

2 tsk dijonsenap

1 äggula


300 g vildsvinskotlett

olivolja

salt

svartpeppar


Äppelsallad:

1 1/2 tsk vitvinsvinäger

1 tsk olivolja

1 tsk honung

1 krm salt

svartpeppar

1 äpple

1/2 ask mixsallad



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Tärna potatisen 1x1 cm.Lägg på en ugnsplåt och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Schalottenlökscrème: skiva schalottenlök.Fräs löken i en stekpanna med smör tills den är mjuk.Lägg över i en mixerbehållare.Tillsätt vispgrädde och salt.Mixa till en slät röra med stavmixer.


Senapsblandning: finhacka schalottenlök.Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon.dijonsenap och äggula.


Vildsvinskotlett: tärna kotletten ca 3x3 cm.Stek köttet i en stekpanna med olivolja.Krydda med salt och svartpeppar.Stek 4-5 minuter tills är helt genomstekt.Blanda ner köttet i senapsblandningen.


Äppelsallad: blanda vitvinsvinäger,olivolja,honung,salt och svartpeppar i en skål.Tintärna äpplet.Blanda ner i en skål tillsammans med 1/2 ask mixsallad.


Servera köttet med rostad potatis,schalottenlökscrème pch äppelsallad.



Smaklig måltid

/Carina


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards