Kyckling med rostad jordärtskocka och tryffelfeta
2 portioner
Ingredienser:
250 g jordärtskocka
250 g morötter
250 g
1/4 aubergine
3 vitlöksklyftor
bakplåtspapper
olivolja
salt
svartpeppar
500 g kycklingklubbor
2 krm salt
Glaze:
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
2 krm spiskummin
2 krm paprikapulver
2 krm cayennepeppar
1 1/2 krm salt
1/2 ask mixsallad
75 g tryffelfetaost
Gör så här:
Värm gnen till 225 grader.
Skala och skär jordärtskocka och morötter i mindre bitar.Halvera potatisen.Tärna aubergine och grovhacka vitlöken.Lägg ut allt på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja,salt och svartpeppar.
Lägg kycklingklubbor på andra sidan av plåten.Krydda med salt.Rosta allt i mitten av ugnen 20 minuter.
Glaze: Pressa vitlöksklyftan och blanda i en liten kastrull med honung,vitvinsvinäger,tomatpuré,oregano,spirkummin
, paprikapulver,cayennepeppar och salt.Låt koka i hop ca 1/2 - 1 minut.
Ta ut plåten ur ugnen och pensla glaze.Tillaga allt ytterligare 10-15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda mixsallad med smulad tryffelfetaost.Servera med kyckling och ugnsrostad jordärtskocka,morot och potatis.
Smaklig måltid
/Carina