Torskrygg med smörstekt gnocchi,ruccola och portabello
2 portioner
Ingredienser:
1/2 förpackning gnocchi
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/4 ask ruccola
smör
1 tsk vetemjöl
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
1 dl mjölk
280 g torskrygg
salt
svartpeppar
citronpeppar
150 g portabello
1/2 ask sugarsnaps
1/2 dl grekisk yoghurt
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Lägg gnocchi i en bunke med kallt vatten.
Finhacka bananchalottenlök,vitlök och ruccola.
Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en liten kasrull.Pudra ner vetemjöl.Vispa ner vitvinsvinäger,vatten och buljongtärning. Sjud 2-3 minuter.Tillsätt mjölk och låt sjuda ytterligare 2-3 minuter.
Lägg torskrygg i wn smord ugnsform.Krydda med 2 krm salt och citronpepparpeppar.Tillaga mitt i ugnen 14-16 minuter.
Skär portabellosvamp i mindre bitar och halvera sugarsnaps.
Häll bort vattnet från gnocchin.Fräs svamp och gnocchi i en stekpanna med 1 msk smör 3-4 minuter.
Tillsätt sugarsnaps och stek ytterligare 1 min.Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda ner grekisk yoghurt och den hackade ruccola i såskastrullen.Mixa slät med stavmixer.Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera ugnsbakad torsk med svampgnocchi och ruccolasås.
Smaklig måltid
/Carina