Halloumiburgare med salsa romesco och pommes
2 portioner
Ingredienser:
1 röd paprika
1 tomat
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olja
salt
svartpeppar
500 g potatis
1/2 påse mandelspån
1 tsk vitvinsvinäger
3 krm chili flakes
2 halloumiburgare
2 hamburgerbröd
1/2 ask ruccola
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Salsa romesco: skär paprikan, 1/2 tomat, 1/2 rödlök och vitlöken i mindre bitar.Lägg allt i en ugnsform och blanda med olja och 1 krm salt.Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter.
Skär potatisen i pommes frites-liknande stavar.Skölj med kallt vatten.Lägg på en plåt och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i mitten av ugnen 20-22 minuter.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Lägg över de rostade grönsakerna i en mixerbunke.Tillsätt hälften av den rostade mandeln, vitvinsvinäger,chili flakes och 1 krm salt.Mixa till en sås med stavmixer.
Skiva tunna ringar av 1/2 rödlök och skär 1/2 tomat i skivor.
Stek halloumiburgare på båda sidor i en stekpanna med lite olja, 2-3 minuter.
Fyll hamburgerbröd med lite salsa romesco,ruccola,halloumiburgare,tomat,rödlök och resten av den rostade mandeln.Servera med pommes frites.
Smaklig måltid
/Carina