Carinas recept

Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta - och mangosalsa

Av Carina Andersson - 2018-02-17 16:30

  

Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa


2 portioner


Ingredienser:

1 sötpotatis

salt

olja

svartpeppar


Morotsaioli:

1 morot

1 lime

1 äggula

a msk olja

1 vitlöksklyfta

1 krm salt


Mynta- och mangosalsa:

1/2 rödlök

1/2 röd chili

1 förpackning mango (tinad)

1 förpackning mynta


Dovfärsbiffar:

250 g dovfärs

1 msk ströbröd

1 msk japans soja

1 tsk sambal oelek

1 msk hackad färsk eller fryst ingefära

2 vitlöksklyftor

olja

ströbröd/panko



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Skär potatisen i mindre bitar.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.


Morotsaioli: skala och skär moroten (max 100g) i små bitar.Koka mjuk i en liten kastrull.Lägg den kokta moroten i en mixerbunke.Tillsätt finrivet skal från lime och pressa saften från halva limen,äggula,olja och vitlök.Mixa slät med stavmixer.


Mynta- och mangosalsa: finhacka rödlök och röd chili.Lägg i en skål tillsammans med mango.Strimla mynta.Blanda mangosalsan med mynta och pressa saft från den andra lime halvan.


Dovfärsbiffar: blanda ströbröd,japansk soja,sambal oelek och ingefära i en bunke.Blanda ner dovfärsen och pressa i vitlöken.

Forma färsen till fyra biffar. Vänd biffarna i ströbröd eller panko för extra krispiga biffar.

Stek biffarna i en stekpanna med olja ca 4 minuter per sida.


Servera dovfärsbiffarna med morotsaioli,mangosalsa och rostad sötpotatis.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards