Dovfärsbiffar med lime och morotsaioli,mynta och mangosalsa
2 portioner
Ingredienser:
1 sötpotatis
salt
olja
svartpeppar
Morotsaioli:
1 morot
1 lime
1 äggula
a msk olja
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Mynta- och mangosalsa:
1/2 rödlök
1/2 röd chili
1 förpackning mango (tinad)
1 förpackning mynta
Dovfärsbiffar:
250 g dovfärs
1 msk ströbröd
1 msk japans soja
1 tsk sambal oelek
1 msk hackad färsk eller fryst ingefära
2 vitlöksklyftor
olja
ströbröd/panko
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Skär potatisen i mindre bitar.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Morotsaioli: skala och skär moroten (max 100g) i små bitar.Koka mjuk i en liten kastrull.Lägg den kokta moroten i en mixerbunke.Tillsätt finrivet skal från lime och pressa saften från halva limen,äggula,olja och vitlök.Mixa slät med stavmixer.
Mynta- och mangosalsa: finhacka rödlök och röd chili.Lägg i en skål tillsammans med mango.Strimla mynta.Blanda mangosalsan med mynta och pressa saft från den andra lime halvan.
Dovfärsbiffar: blanda ströbröd,japansk soja,sambal oelek och ingefära i en bunke.Blanda ner dovfärsen och pressa i vitlöken.
Forma färsen till fyra biffar. Vänd biffarna i ströbröd eller panko för extra krispiga biffar.
Stek biffarna i en stekpanna med olja ca 4 minuter per sida.
Servera dovfärsbiffarna med morotsaioli,mangosalsa och rostad sötpotatis.
Smaklig måltid
/Carina