Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter
2 portioner
Ingredienser:
liten kalvkronhjortsstek
smör
salt
peppar
Rödbetsfrittata:
500 g rödbetor
1 bakpotatis
2 msk vetemjöl
1 msk torkad rosmarin
1 tsk salt
smör
bakplåtspapper
Balsamicoglacerade valnötter:
30 g valnötter
1 msk socker
3 msk balsamvinäger
Sallad:
1/2 rödlök
1 päron
1 ask mâchesallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör.Krydda med salt och peppar.
Lägg steken i en ugnsform,stick i en termometer mitt i köttet. Vid 62 grader är köttet rosa.Tag ut och låt steken vila i ugnsfolie.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och grovriv rödbetor och bakpotatisen.Lägg i en rymlig bunke och blanda med vetemjöl,rosmarin och salt.
Stek hälften av rödbetssmeten i en stekpanna med smör,platta ut smeten ´till en kaka med stekspaden.
Låt steka 4-6 minuter per sida eller tills den fått en krispig yta.Lägg den stekta frittatan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Gör likadant med resten av rödbetssmeten.Tillaga klart rödbetsfrittatan i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Balsamicoglacerade valnötter: rosta valnötter i en torr stekpanna 1 minute.Tillsätt socker och balsamvinäger.Koka i hop tills det fått en simmig konsistens.
Sallad: finhacka rödlöken och tärna päron.Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad.
Servera kronhjortssteken med rödbetsfrittata,valnötter och sallad.
Smaklig måltid
/Carina