Carinas recept

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter

Av Carina Andersson - 2018-02-17 16:00

  

Kronhjortsstek med rödbetsfrittata och balsamicoglacerade valnötter


2 portioner


Ingredienser:

liten kalvkronhjortsstek

smör

salt

peppar


Rödbetsfrittata:

500 g rödbetor

1 bakpotatis

2 msk vetemjöl

1 msk torkad rosmarin

1 tsk salt

smör

bakplåtspapper


Balsamicoglacerade valnötter:

30 g valnötter

1 msk socker

3 msk balsamvinäger


Sallad:

1/2 rödlök

1 päron

1 ask mâchesallad



Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör.Krydda med salt och peppar.

Lägg steken i en ugnsform,stick i en termometer mitt i köttet. Vid 62 grader är köttet rosa.Tag ut och låt steken vila i ugnsfolie.


Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och grovriv rödbetor och bakpotatisen.Lägg i en rymlig bunke och blanda med vetemjöl,rosmarin och salt.

Stek hälften av rödbetssmeten i en stekpanna med smör,platta ut smeten ´till en kaka med stekspaden.

Låt steka 4-6 minuter per sida eller tills den fått en krispig yta.Lägg den stekta frittatan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.Gör likadant med resten av rödbetssmeten.Tillaga klart rödbetsfrittatan i mitten av ugnen 10-12 minuter.


Balsamicoglacerade valnötter: rosta valnötter i en torr stekpanna 1 minute.Tillsätt socker och balsamvinäger.Koka i hop tills det fått en simmig konsistens.


Sallad: finhacka rödlöken och tärna päron.Lägg i en skål tillsammans med mâchesallad.


Servera kronhjortssteken med rödbetsfrittata,valnötter och sallad.



Smaklig måltid

/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards