Vildsvinskarré med kålrabbikimchi,sesamstekt spenat och röskoktägg
2 portioner
Ingredienser:
1 ägg
2 portioner ris
Dressing:
3 msk hackad ingefära
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk japans soja
1 msk tomatpuré
1 1/2 tsk socker
2 1/2 tsk sambal oelek
2 tsk ättika (12%)
1 kålrabbi
Marinad:
1 msk socker
2 1/2 msk japansk soja
1 vitlöksklyfta
300 g vildsvinskarré
1/2 burk sesamfrön
olja
250 g bladspenat
1 msk hackad ingefära
1 krm salt
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Dressing: lägg hackad ingefära i en liten binke.Blanda med pressad vitlöksklyfta,japansk soja,tomatpuré,socker,sambal oelek och ättika.
Lägg hälften av dressingen i en skål och spara till servering.Skala och tärna kålrabbi (1x1 cm) och blanda ner i resten av dressingen.
Koka upp vatten i en liten kastrull.Lägg ner ägget och låt koka 7 minuter.Häll av och spola kallt vatten.
Marinad:blanda socker,japans soja och pressad vitlöksklyfta i en bunke.Strimla vildsvinskarré och blanda ner i sojamarinaden.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg.Lägg upp i en skål.
Fräs de marinerade köttet,inkl marinade,i lite olja i en stekpanna 4-5 minuter,tills köttet är helt gonomstekt och marinaden kokat in och blivit katamelliserad.
Fräs bladspenat i lite olja i en stekpanna 2-3 minuter.Krydda med 2 msk av de rostade sesamfröna,hackad ingefära och salt.
Skala och halvera det kokta ägget.Servera sojastekt vildsvinskarré med ris,marinerad kålrabbi,sesamstekt spenat och ett halvt löskokt ägg.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid
/Carina