Penne med krämig karljohansvamp,grana padano och äggula
2 portioner
Ingredienser:
180 g penne
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
100 g grönkål
200 g karljohansvamp
smör
salt
eppar
1 tsk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
1 dl pasta vatten
1 bit grana padano
2 äggulor
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlöksklyftor.Finstrimla grönkål.
Fräs karljohansvampen i lite smör i en stekpanna 1-2 minuter.
Tillsätt lök,vitlök och grönkål,fräs ytterligare 1 minut.Krydda med salt ocg svartpeppar.
Pudra över vetemjöl.Tillsätt mjölk och låt koka i hop 1-2 minuter.
Blanda i hop karljohansvampsåsen med nykokt pasta och 1 dl pastavatten.
Finriv grana padano.Servera karljohansvampspasta toppad med riven ost och äggula.
Smaklig måltid
/Carina