Carinas recept

Sechyckling med ginger beer,stjärnanis och chilistekt pak choy

Av Carina Andersson - 2018-01-31 19:00

  

Sechyckling med ginger beer,stjärnanis och chilistekt pak choy


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris


30 g färsk ingefära

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

300 g kycklinglårfilé

2 tsk sechuanpeppar

olja

1/2 msk vetemjöl

2 msk japansk soja

1 tsk kinesisk soja

1 flaska ginger beer

3 stjärnanis


300 g pak choy

olja

chiliflakes

salt


Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Fihacka ingefära,gul lök och vitlök.Skär kycklinglårfilén i mindre bitar.Mortla sönder sechuanpeppar.

Fräs kyklingen i en stekpanna med olja 1-2 minuter.

Tillsätt lök,vitlök och ingefära,stek ytterligare 1-2 minuter.

Blanda ner sechuanpeppar och vetemjöl.

Blanda ner japansksoja,kinesisksoja,ginger beer och stjärnanis.Låt koka 6-8 minyter.


Chilistekt pak choy:skär tunna klyftor av pak choy.Fräs i en stekpanna med olja.Krydda med chili flakes och salt.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards