Carinas recept

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts

Av Carina Andersson - 2018-01-11 18:45

  

Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts


2 portioner


Ingredienser:

500 g potatis

olja

salt

svartpeppar


30 g smör

1 schalottenlök


Dijon- och yoghurtbearnaise:

1 äggula

1 msk dijonsenap

1/2 tsk vitvinsvinäger

1/2 dl grekisk yoghurt

2 tsk torkad dragon

3/4 krm salt

svartpeppar


300 g minut kycklingfilé


1 tomat

150 g haricots verts

2 vitlöksklyftor

olja

salt

svartpeppar



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Dela på potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 25 minuter.


Smält smör i en liten kastrull.Finhacka schalottenlök.


Dijon- och yoghurtbearnaise: vispa i hop äggulan med dijonsenap och vitvinsvinäger på svag värme i en liten ksatrull (det ska bara bli ljummet och får inte överstiga 85 grader).

Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner det smälta smöret,lite i taget.Vispa ner grekisk yoghurt och hälften av  den hackade schalottenlöken.


Krydda kycklingfilén med salt och svartpeppar.Stek kycklingen 3 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt (innetemp 72 grader).


Kvarta tomaten.Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs haricotsverts och pressa ner vitlöksklyftorna.STek i 2 minuter.Tillsätt tomat och fräs ytteligare 1 minut.Krydda med salt och svartpeppar.Blanda ner resten av den hackade schalottenlöken.


Servera kycklingfilén med dijon- och yoghurtbearnaise,vitlöksfräst haricotes verts och rostad potatis.



Smaklig måltid

/Carina



 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards