Kyckling med dijon- och yoghurtbearnaise samt vitlöksfrästa haricots verts
2 portioner
Ingredienser:
500 g potatis
olja
salt
svartpeppar
30 g smör
1 schalottenlök
Dijon- och yoghurtbearnaise:
1 äggula
1 msk dijonsenap
1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl grekisk yoghurt
2 tsk torkad dragon
3/4 krm salt
svartpeppar
300 g minut kycklingfilé
1 tomat
150 g haricots verts
2 vitlöksklyftor
olja
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader.
Dela på potatisen.Lägg i en ugnsform och blanda med olja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 25 minuter.
Smält smör i en liten kastrull.Finhacka schalottenlök.
Dijon- och yoghurtbearnaise: vispa i hop äggulan med dijonsenap och vitvinsvinäger på svag värme i en liten ksatrull (det ska bara bli ljummet och får inte överstiga 85 grader).
Ta kastrullen från värmen och vispa försiktigt ner det smälta smöret,lite i taget.Vispa ner grekisk yoghurt och hälften av den hackade schalottenlöken.
Krydda kycklingfilén med salt och svartpeppar.Stek kycklingen 3 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt (innetemp 72 grader).
Kvarta tomaten.Hetta upp olja i en stekpanna.Fräs haricotsverts och pressa ner vitlöksklyftorna.STek i 2 minuter.Tillsätt tomat och fräs ytteligare 1 minut.Krydda med salt och svartpeppar.Blanda ner resten av den hackade schalottenlöken.
Servera kycklingfilén med dijon- och yoghurtbearnaise,vitlöksfräst haricotes verts och rostad potatis.
Smaklig måltid
/Carina