Winter sandwich- kalkonlårstek,svamp,brynt lök och timjanyoghurt
2 portioner
Ingredienser:
300 g kalkonlårstek
1/2 tsk salt
svartpeppar
olja
1 förpackning ciabatta
Timjanaioli:
1/4 kruka timjan
3/4 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 krm salt
svartpeppar
1/2 rödlök
250 g champinjoner
1 vitlöksklyfta
olja
salt
svartpeppar
3/4 ask mixsallad
vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grader.
Krydda kalkonsteken med salt och svartpeppar.Stek runtom i en stekpanna med olja.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen i 25 minuter,tills kalkonen är genomstekt. (innetemp 72 grader )
Tillaga ciabatta enligt anvisning på förpackningen.
Timjanaioli:finhacka timjan.Lägg i en liten skål och blanda med grekisk yoghurt,pressad vitlöksklyfta,salt och svartpeppar.
Skiva rödlök och halvera champinjoner.Finhacka vitlöksklyftan.Fräs allt i en stekpanna med olja 2-3 minuter.Krydda med palt och peppar.
Lägg mixasallad i en skål.Blanda med lite vitvinsvinäger,salt och svartpeppar.
Skär kalkonsteken i tunna skivor och dela brödet på längden.Fördela mixsallad,svampfräs,kalkonstek och timjanaioli på brödehalvorna.
Smaklig måltid
/Carina