Carinas recept

Lax med timjansky,grönkål och jordärtskocksstomp

Av Carina Andersson - 2018-01-09 21:45

  

Lax med timjansky,grönkål och jordärtskocksstomp


2 portioner


Ingredienser:

300 g potatis

300 g jordärtskocka


300 g laxfilé

2 krm salt


Timjansky:

1 schalottenlök

1/2 kruka timjan

smör

2 stk vetemjöl

skal och saft från 1/2 citron

2 dl vatten

3/4 tärning kycklingbuljong

2 tsk honung



150 g grönkål

olja

1 pressad vitlöksklyfta

salt

svartpeppar


Gör så här:

Värm ugnen till 150 grader.


Skala och dela potatis och jordärtskocka.Lägg i en kastrull och koka mjuk i lättsaltat vatten.


Skär laxfilé i två portionebitar.Lägg i en smprd ugnsform och krydda med salt.Tillaga mitt i ugnen 12-15 minuter.


Timjansky: finhacka schalottenlök och timjan.Fräs lök och hälften av timjanen i en liten kastrull med smör.

Pudra över vetemjöl.Tillsätt finrivet skal från citronen och pressad saft,vatten,buljongtärning och honung.Låt sjuda 7-8 minuter.

Tillsätt resten av timjanen och 1 msk smör till timjanskyn.Mixa med stavmixer.


Skär grönkål i mindre bitar.Stek i stekpanna med olja.Pressa ner vitlök och krydda med salt och svartpeppar.Fräs 1-2 minuter.


Häll av vattnet från potatisen och jordärtskockskoket.Mosa sönder med elvisp.Smaka av med salt.


Servera laxen med timjanskyn,grönkål och jordärtskocksstomp.



Smaklig måltid

/Carina

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards