Chrispy chicken med mynta och avokado- och havtornssalsa
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
1 förpackning färsk mynta 20 g
1/2 dl syrad grädde
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (2 tsk)
1 dl havtorn (tinad om den är fryst)
2 tsk socker
1/2 tsk chili flakes
2 tsk olja + olja att steka i
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
300 g kycklingfilé
1 avokado
1/2 rödlök
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Myntagrädde: strimla 1/2 förpackning mynta.Läg i en liten skål och blanda med syrad grädde,1 pressad vitlöksklyfta
och 1/2 krm salt.
Havtornsdressing: finriv ingefära ca 2 tsk och 1 vitlöksklyfta.Lägg i en mixerbehållare tillsammans med havtorn,socker, chili flakes och 2 tsk olja.Mixa till en dressing med stavmixer.
Avokado- och havtornssalsa: skär avokadon i mindre bitar.Finhacka rödlök.Lägg i en skål och krydda med 1/2 tsk salt.Blanda ner havtornsdressingen.Toppa salsan med blad från 1/2 förpackning mynta.
Lägg vetemjöl,uppvispat ägg och ströbröd på tre separata fat.
Skär ett horisontellt snitt på kycklingfilén och vik upp kycklingen till en bred och tunn schnitzel.
Krydda med salt och svartpeppar.Vänd kycklingen i vetemjöl,sedanägg och sist ströbröd.
Stek den panerade kycklingen i en stekpanna med olja ca 4-5 minuter per sida tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera crispy chicken till avokado- och havtornssalsa,myntagrädde och nykokt ris.