Kryddstekt indisk kyckling med ärt- och fetaostsallad och myntacréme
2 portioner
Ingredienser:
1/2 förpackning fetaost
1 dl gräddfil
1/2 förpackning gröna ärtor
ca 300 g kycklingfilé
1 ask munta
1 rödlök
1 förpackning sugarsnaps
1 vitlöksklyfta
2 portioner ris
1/ tsk cayennepeppar
3/4 tsk malen kardemumma
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk socker
1 tsk spiskummin
salt
olja
Gör så här:
Värm ugnen till 225 grade.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Myntacréme: finstrimla bladen från en halv ask mynta och finhacka en halv rödlök.Lägg det i en skål och blanda med gräddfil,vitlök och 1 krm salt.
Kryddblandningen: blanda paprikapulver,socker,spiskummin,malen kardemumma,cayennepeppar och 1/2 tsk salt i en skål.
Skär kycklingfilén i mindre bitar och blanda i kryddblandningen.Stek på medelvärme i lite olja 1-2 minuter per sida.Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 8-10 minuter,eller tills kycklingen är helt genomstekt.
Finstrimla sugarsnaps.Smula fetaost.Lägg allt i en salladsskål tillsammans med 1/2 hackad rödlök.
Koka ärtor 1/2 min i lättsaltat vatteb i en liten kastrull.Häll av och blanda ner i salladsskålen.
Servera kryddstekt kyckling med ärt- och fetaostsallad,ris och myntacréme.
Smaklig måltid
/Carina
Ajvarpasta med chorizo och persilja
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Kyckling med salsa verde och oliver
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Älgkalvfärsbiffar med krämiga rädisor och dill
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Libanesiska vildsvinsspett med persiljesallad,pommes och örtdressing
4 portioner
Ingredienser:
Örtdressing -
1/2 knippe bladpersiljaa
1/2 kruka körvel
2 vitlöksklyftor
2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
1 citron
Pommes-
1 kg potatis
olja
salt
oregano
Spett-
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk malen kanel
500 g vildsvinsfärs
8 grillspett
Citrondressing-
2 msk pressad citronsaft
1/2 msk oregano
2 tsk olja
1/2 tsk salt
svartpeppar
Persiljesallad-
2 röda tomater
2 gula tomater
1 knippe bladpersilja
1 rödlök
Gör så här:
Värm ugnen till 250 grader. Ska du grilla spetten så tänd även grillen.
Örtyoghurt- finhacka bladpersilja och körvel. Lägg i en skål och blanda finrivet skal från citronen.Pressa vitlökarna.
Blanda i matyoghurt och salt.
Pommes- skär potatisen i strimlor (1x1 cm). Lägg på en bakplåtsklädd plåt.Blanda med olja,salt och oregano.Tillaga i övre delen av ugnen ca 18-20 minuter.
Vildsvinsspett- blanda ströbröd med mjölk och pressa i vitlöken,spiskummin,mald koriander,salt,cayennepeppar och malen kanel.Blanda ner vildsvinsfärsen.
Använder du träspett måste du lägga dom i blöt en stund innan du trär påfärsen-
Forma färsen till 8 järpar.Trä upp järparna på grillspetten.
Citrondressing- blanda saften från citronen med oregano,olja,salt och svartpeppar i en salldsskål.
Persiljesallad - tärna tomaterna.Finhacka persiljan och rödlöken.Blanda ner allt i salladsskålen med citrondressingen.
Stek eller grilla vildsvinsspetten 3-4 minuter per sida,eller tills de är genomstekta/grillade.Stek eller grilla även den använda citronen tills den fått fin färg.
Servera nygrillade vildsvinsspett med pommes,örtdressing,persiljesallad och grillad tomat.
Smaklig måltid
/Carina