Jag har förmånen att testa ProViva Röd Grapefrukt.
En mycket fräsch och uppiggande smak.Man känner den röda grapefrukten som en sötsyrlig citrusfrukt,med sin karaktäriska lite beska underton.Jag kommer garanterat att köpa denna dryck igen.
/Carina
Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön
2 portioner
Ingredienser:
2 portioner ris
1/2 rödlök
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 gurka
1 lime
1/2 röd chili
1/2 dl majonnäs
1 msk riven ingefära
2 1/2 msk kinesisk soja
2 msk ketchup
1 burk sesamfrön
300 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
olja socker
salt
1 salladshuvud
Gör så här:
koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.
Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.
Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.
Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.
Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.
Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).
Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.
Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.
Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.
Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.
Smaklig måltid
/Carina
Salsiccia med garden sallad
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Serranolindad torsk
4 portioner
Ingredienser:
Gör så här:
Smaklig måltid
/Carina
Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt
Ingredienser:
Rådjurssadel
Marina:
1 dl olivolja
1/2 dl kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk sambal oleke
3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
rosmarin
250 g grön sparris
400 g halloumiost
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Gör så här:
Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden.Låt köttet ligga i marinaden några timmar eller över natten.Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur.
Stek eller grilla rådjurssadeln.Använd en termometer i köttet.Rådjurssadeln är klar vid temperatur på 65–70 grader
Bryt av den nedre delen av sparrisen.Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med sparrisen eller lägg det på grillen.
Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.
Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Låt rådjurssadeln vila en stund innan du skär den i skivor och serverar tillsammans med grillad/stekt sparris,halloumi, basilikaolja och citronyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina