Carinas recept

  

Jag har förmånen att testa ProViva Röd Grapefrukt.

En mycket fräsch och uppiggande smak.Man känner den röda grapefrukten som en sötsyrlig citrusfrukt,med sin karaktäriska lite beska underton.Jag kommer garanterat att köpa denna dryck igen.


/Carina


#provivarödgrapebuzz #proviva #buzzador

  

Hoisinkyckling med limemarinerad gurka,chilimajonnäs och rostade sesamfrön


2 portioner


Ingredienser:

2 portioner ris

1/2 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

1/2 gurka

1 lime

1/2 röd chili

1/2 dl majonnäs

1 msk riven ingefära

2 1/2 msk kinesisk soja

2 msk ketchup

1 burk sesamfrön

300 g kycklinglårfilé

1 vitlöksklyfta

olja socker

salt

1 salladshuvud


Gör så här:

koka riset enligt anvisning på förpackningen.


Picklad rödlök: skiva rödlök i tunna skivor.Lägg löken i en skål,blanda 1 tsk socker med 1 tsk rödvinsvinäger.Ställ åt sidan.


Limemarinerad gurka: skär gurkan i tunna skivor och lägg i en skål.Finriv skalet från en 1/2 lime och pressa saften från en 1/2 lime och blanda med gurkan och 1/2 krm salt.


Chilimajonnäs: finhacka röd chili.Lägg i en liten skål och blanda med majonnäs och 1/2 krm salt.


Hoisinsås: finriv ingefära och lägg i en liten skål.Blanda med kinesisk soja,ketchup och 2 tsk socker.


Rosta 1 burk sesamfrön i en torr stekpanna.Blanda ner hälften av de rostade sesamfröna i det kokta riset.


Strimla kycklinglårfilé (låt fettet sitta kvar,det smälter vid tillagnin och ger en mustigare smak).

Fräs kycklingen och 1 pressad vitlök i lite olja i en stekpanna 3-4 minuter.

Tillsätt hoisinsåsen och låt koka i hop 1-2 minuter,tills kycklingen är helt genomstekt.


Plocka bladen från salladshuvudet och klyfta 1/2 lime.

Servera hoisinkycklingen,picklad rödlök,limemarinerad gurka och chilimajonnäs i salladsblad.Toppa med resten av de rostade sesamfröna.Servera med ris och limeklyftor.



Smaklig måltid

/Carina


  

Salsiccia med garden sallad


4 portioner


Ingredienser:

Sallad

  • 900 g potatis
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 65 g babyspenat

Korv

  • 600 g färsk salsiccia
  • 1 msk smör

Gör så här:

  • Sallad:Koka potatisen.
  • Hacka kaprisen och blanda med senap, vinäger, vatten och olivolja i en stor skål, smaka av med salt och peppar.
  • Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken. Vänd ner i dressingen.
  • Korv: Stek korven runtom i smöret ca 10 minuter.
  • Sallad: Dela potatisen och vänd ner den och spenaten i skålen.
  • Servera salsiccian med salladen.

Smaklig måltid

/Carina

Serranolindad torsk

Av Carina Andersson - 2017-06-13 21:02

  

Serranolindad torsk


4 portioner


Ingredienser:

  • 900g potatis
  • salt och peppar
  • ca 600 g torskfilé
  • 100 g serranoskinka
  • 230 g olivmix
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 citron

Gör så här:

  • Tina torsken om fryst används.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Koka potatisen.
  • Salta och peppra torsken och linda in den i skinkan. Lägg dem med skarven ned på en ugnsplåt.
  • Låt oliverna rinna av. Dela tomaterna i bitar, skala och skiva lök och vitlök.
  • Blanda tomater, oliver, lök, vitlök och olivolja. Krydda med oregano, salt och peppar.
  • Häll ut blandningen på samma plåt som fisken och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  • Pressa citronen över grönsakerna och servera med torsk och potatis.

Smaklig måltid

/Carina

  

Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt


Ingredienser:

Rådjurssadel

Marina:

1 dl olivolja

1/2 dl kinesisk soja

1 msk flytande honung

1 msk sambal oleke

3 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar

rosmarin


250 g grön sparris

400 g halloumiost


Basilikaolja

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka basilika

1 msk olivolja

Citronyoghurt

1/2 citron

1/2 kruka persilja

2 dl matyoghurt



Gör så här:

Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden.Låt köttet ligga i marinaden några timmar eller över natten.Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur.

Stek eller grilla rådjurssadeln.Använd en termometer i köttet.Rådjurssadeln är klar vid temperatur på 65–70 grader


Bryt av den nedre delen av sparrisen.Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med sparrisen eller lägg det på grillen.


Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.

Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.


Låt rådjurssadeln vila en stund innan du skär den i skivor och serverar tillsammans med grillad/stekt sparris,halloumi, basilikaolja och citronyoghurt.


Smaklig måltid

/Carina



Ovido - Quiz & Flashcards