Carinas recept

  

Vildsvin satay med jordnötter och grillad pak soi


2 portioner


Ingredienser:

300 g vildsvinskotletter ( går även bra med gris)

2 grillspett

4 vitlöksklyftor

1/2 dl + 1 msk japans soja

1 schalottenlök

2 msk finhackad ingefära

3/4 dl + 1/2 dl jordnötter

2 msk socker

3/4 tsk chili flakes

125 ml kokosmjölk

250 g pak soi

1 lime

salt

2 portioner ris

olja



Gör så här:

Tänd grillen.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Marinad: blanda 2 vitlöksklyftor (pressade),1 msk socker och 1/2 dl japansk soja i en burk.

Skär kotletterna i bitar som du senare trär på ett grillspett.Lägg köttet i marinad och ställ åt sidan.

Sataysås: finhacka schalottenlök,2 vitlöksklyftor och ingefära.Fräs tillsammans med 3/4 dl jordnötter i lite olja i en liten kastrull.Tillsätt 1 msk socker,1 msk japansk soja,chili flakes och kokosmjölken.Låt sjuda 3-4 minuter.Mixa med mixerstav.

Trä köttet på två spett,grilla köttet och pensla under siden med marinaden som är kvar.

Halvera pak soi på längden.Halvera lim.Grilla pak soi och lime med snittytan ner,1-2 minuter.

Servera grillad vildsvinskotlett på spett med sataysås,ris,lime och pak soi,strö över 1/2 dl jordnötter.



Smaklig måltid

/Carina

  

Blåbärspaj med knäckigt kardemummatäcke!


Ingredienser fyllning:
1 liter blåbär
1 dl socker
1 msk maizena
1 msk nypressad citronjuice
1 krm salt

Kardemummaknäckiga täcket:
150 g smör
2 msk mjölk
0,5 dl ljus sirap
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma


Gör så här:
1. Smält smöret och blanda i mjölken och sirapen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål. Häll över det smälta smöret och blanda ihop till en tjock smet
3. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
4. Fyll en pajform på 24-26 cm i diameter med blåbären och fördela pajtäcket över.
5. Grädda i 175 i ca 30 minuter och täcket fått en fin färg.



Lycka till

/Carina

  

Ljummen sallad med varmrökt lax,kapris och citron


2 portioner


Ingredienser:

250 g varmrökt lax

500 g färskpotatis

1 msk flytande honung

1 msk dijonsenap

1 burk kapris

1 citron

1/2 rödlök

150 g haricots verts

250 g varmrökt lax

1/2 ask machésallad

olivilja

salt

peppar


Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera potatisen och lägg i en ugnsform.Banda med oivolja,salt och svartpeppar.Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.


Honungsdressing -  blanda 1 msk olivolja med flytande honung,dijonsenap, 1/2 burk kapris (avrunnen) och 1 tsk pressad saft från 1/2 citron i en skål.


Klyfta rödlöken.Ansa haricots verts.

Stek 1/2 citron med snittytan ner i olivolja ca 1-2 minuter.Lägg upp på ett fat.

Stek lök och harico verts i samma stekpanna i lite olivolja,1-2 min.Krydda med salt och svartpeppar.


Dela laxen i mindre bitar.

Blanda rostad potatis,stekta grönsaker,machésallad,lac och honungsdressingen på ett fat.

Pressa lite citron över salladen och toppa med 1/2 burk kapris.


  

Smaklig måltid

/Carina


 

Att grilla fyllda champinjoner tycker jag är väldigt gott.Jag köper just Grillchampinjoner då dom är större.

Tar bort skaftet/stjälken på champinjonen som jag hackar i mindre bitar och lägger i en skål.Blanda i crème fraiche smaksatt med Karljohansvamp & Tmjan samt valfri riven ost.Lägg på grillen och njut av dem till valfri maträtt eller servera som förrätt eller till drinken.

  


/Carina


#champinjoner #grill

 

Har ni inte provat Pauluns Supermix så måste ni göra det.Den är rik på fibrer.Extra protein.Endast naturliga råvaror.

Koka 20 minuter.Perfekt till din måltid.


   

Värmde på denna crème fraiche med smak av mango och curry.

Fantastiskt gott till kyckling.


/Carina


#paulunssupermix #icasegnavaror 

Ovido - Quiz & Flashcards