Carinas recept
Serranolindad torsk
4 portioner
Ingredienser:
900g potatis
- salt och peppar
- ca 600 g torskfilé
- 100 g serranoskinka
- 230 g olivmix
- 3 tomater
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 citron
Gör så här:
- Tina torsken om fryst används.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen.
- Salta och peppra torsken och linda in den i skinkan. Lägg dem med skarven ned på en ugnsplåt.
- Låt oliverna rinna av. Dela tomaterna i bitar, skala och skiva lök och vitlök.
- Blanda tomater, oliver, lök, vitlök och olivolja. Krydda med oregano, salt och peppar.
- Häll ut blandningen på samma plåt som fisken och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Pressa citronen över grönsakerna och servera med torsk och potatis.
Smaklig måltid
/Carina