Rådjurssadel med basilikaolja,sparris,halloumi och citronyoghurt
Ingredienser:
Rådjurssadel
Marina:
1 dl olivolja
1/2 dl kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 msk sambal oleke
3 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
rosmarin
250 g grön sparris
400 g halloumiost
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 citron
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
Gör så här:
Blanda i hop marinaden och lägg rådjurssadeln i en påse och häll över marinaden.Låt köttet ligga i marinaden några timmar eller över natten.Tag fram köttet minst en timme innan tillagning så det får rumstemperatur.
Stek eller grilla rådjurssadeln.Använd en termometer i köttet.Rådjurssadeln är klar vid temperatur på 65–70 grader
Bryt av den nedre delen av sparrisen.Skär halloumin i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna tillsammans med sparrisen eller lägg det på grillen.
Basilikaolja: Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och olivoljan.
Citronyoghurt: Riv det yttersta skalet av citronen och hacka persiljan. Blanda med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Låt rådjurssadeln vila en stund innan du skär den i skivor och serverar tillsammans med grillad/stekt sparris,halloumi, basilikaolja och citronyoghurt.
Smaklig måltid
/Carina